Prinsă furând o cremă anti-rid din supermarket Guvernatoarea Madridului a fost nevoită să demisioneze

Este limpede faptul că politicienii spanioli nu au instruirea necesară furtului precum cei români și să le fie rușine pentru că nu au luat lecții!… Cei români fură de decenii o țară și o îndatorează pentru multe generații de acum încolo, fără să fie pedepsiți și fără să mai demisioneze.

Cristina Cifuentes, 53, o stea în ascensiune a politicii spaniole, a fost forțată să părăsească președinția regiunii Madrid în urma unui filmat din 2011, în care apare oprită la un supermarket pentru un presupus furt al unei creme anti-îmbătrânire. Ea fusese deja acuzată că a obținut diploma de masterat de la Universitatea Rey Juan Carlos I, în 2012, cu semnături falsificate.

Obținerea titlurilor într-o manieră ilegală pare a fi o practică răspândită în rândul politicienilor spanioli. Și tocmai din cauza masterului fals, opoziția i-a cerut lui Cifuentes demisia și a prezentat o moțiune de cenzură. Apoi, scandalul care a costat-o postul, ieșirea la ziarul on-line de dreapta OkDiario a unui videoclip din 2011 care o arată oprită de paza de la un supermarket în pungă cu două cutii de cremă …neplătite.

Guvernatoarea din Madrid a anunțat repede demisia pentru a „proteja familia“, vorbind despre o „greșeală involuntară“ și o „neînțelegere“. „Ea a făcut ceea ce a trebuit să facă”, a declarat laconic prim-ministrul spaniol Rajoy.

Căderea guvernatorului, scufundat de scandaluri, este un nou atac la P.P. al lui Rajoy, care în sondaje a obținut minime istorice, depășit de  Ciudadanos (Cs), al lui Albert Rivera care, dacă ar fi să voteze astăzi, ar putea deveni noul șef al guvernului spaniol. În ultimii trei ani, șeful partidului de guvernământ și-a pierdut nu numai o majoritate absolută în Congres, ci și primării tradiționale, cum ar fi primariile din Madrid și Valencia, salvând cu Cifuentes și cu sprijinul Cs doar președinția regiunii capitalei spaniole.

Videoclipul lansat de OkDiario – arătând guvernatoarea blondă obligată să golească punga în fața unui agent de la pază într-un subsol, nu îmbunătățește imaginea politicienilor spanioli, după nenumăratele cazuri de corupție din ultimii 10 ani.

„Vedem un fals jurnalism de tabloid atacare sectoare ale PP – a tunat liderul Podemos, Pablo Iglesias -. Folosind pe cei de joasă speță pentru a distruge o ființă umană

Probabil consideră că furtul doamnei trebuia să rămână ceva uitat, iertat doar pentru faptul că este …politician!

Articolul precedentAccesul neîngrădit la terapii pentru pacienții cu afecțiuni grave
Articolul următorÎmpotriva știrilor false – noi reguli UE pentru mass-media de calitate
Scriitor și jurnalist, fondator Radio Vocativ, Revista Vocativ, Vocativ Plus, il romeno