Prințul din ”Frumoasa din pădurea adormită” – acuzat de hărțuire!

Controversă  față de unul dintre cele mai iubite basme a declanșat o dezbatere aprinsă pe web.

Prințul din ”Frumoasa din pădurea adormită” Un Weinstein ante litteram? Este dezbaterea stârnită de mama unei fetițe de 6 ani care a cerut să se înlăture povestea din programul școlar al fiicei sale. Având în vedere faptul că Frumoasa din pădurea adormită dormea, și nu își exprimase  acordul ca prințul să-i dea un sărut, apoi, potrivit lui Sarah Hall, 40 de ani, UK, ar fi o hărțuire. Mama și-a reiterat gândurile acestea printr-un tweet care a declanșat o dezbatere aprinsă.

Părerea mamei – „Atâta timp cât vom avea cărți ca acestea în școli – scrie Sarah pe Twitter, postând imaginea din povestenu vom schimba atitudinile înrădăcinate în comportamentul sexual.“ A însoțit tweet-ul de #metoo, hashtag-ul folosit de utilizatorii web pentru a denunța hărțuirea sexuală suferită. „În societatea de astăzi nu este necesar să se transmită aceste mesaje – a explicat Sarah la Newcastle Chronicle -. Fiica mea este de doar șase ani și absoarbe tot ce vede e încă devreme pentru a face conversații constructive cu ea pe această temă.“.

Controversa – Nu s-a așteptat la o așa reacție web. Utilizatorii au acuzat femeia că a transformat o poveste de iubire nevinovată într-un abuz. „Mintea ta este contorsionată„, a scris un utilizator. Și din nou: „Aveți nevoie de ajutor psihologic„, „Problema este a ta. Copiii citesc fabulele din perspective inocente.”