Producătorul mexican de bere Corona… ÎNCHIDE FABRICA

corona inchide fabrica

Producătorul de bere mexican Corona a declarat joi că va opri producția din cauza unei urgențe de sănătate în țară, produsă de pandemia COVID-19.

Grupul Modelo – ale cărui mărci includ Pacific și Modelo – au spus că măsura respectă ordinul guvernului mexican de a suspenda toate activitățile neesențiale până la 30 aprilie pentru a încetini răspândirea coronavirusului.

„Vom limita producția la fabricile noastre”, a declarat compania într-un comunicat, adăugând că va completa până la suspendare în zilele următoare.

Guvernul mexican a declarat că vor continua să funcționeze doar sectoarele cheie precum agroindustria.

Grupul Modelo a declarat că este gata și să funcționeze cu 75% din personalul său care lucrează de la distanță pentru a asigura aprovizionarea cu bere, dacă guvernul este de acord.

Cealaltă importantă fabrică de bere, Heineken – care produce brandurile Tecate și Dos Equis – ar putea fi închisă vineri, spune ziarul Reforma, deși compania nu a confirmat relația.

Miercuri, statul nordic din Nuevo Leon, unde se bazează operațiunile mexicane Heineken, a declarat că va înceta producerea și distribuirea berii, ceea ce a dus la panică.

Încă de la începutul crizei de coronavirus, berea Corona a fost ultima glumă cea mai folosită în memeuri social…

…iar un zvon online spune că vânzările din Statele Unite au scăzut cu aproximativ 40% de la izbucnirea pandemiei.

Cu toate acestea, la sfârșitul lunii februarie, Constellation Brands, proprietarul etichetei Corona, a negat zvonul și a susținut că vânzările au rămas puternice în Statele Unite, chiar dacă virusul s-a răspândit pe plan internațional.

Mexic a înregistrat până în prezent (ora publicării articolului) peste 1.688 de cazuri de coronavirus confirmate și 60 de decese.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.