Producătorul mexican de bere Corona… ÎNCHIDE FABRICA


Producătorul de bere mexican Corona a declarat joi că va opri producția din cauza unei urgențe de sănătate în țară, produsă de pandemia COVID-19.

Grupul Modelo – ale cărui mărci includ Pacific și Modelo – au spus că măsura respectă ordinul guvernului mexican de a suspenda toate activitățile neesențiale până la 30 aprilie pentru a încetini răspândirea coronavirusului.

„Vom limita producția la fabricile noastre”, a declarat compania într-un comunicat, adăugând că va completa până la suspendare în zilele următoare.

Guvernul mexican a declarat că vor continua să funcționeze doar sectoarele cheie precum agroindustria.

Grupul Modelo a declarat că este gata și să funcționeze cu 75% din personalul său care lucrează de la distanță pentru a asigura aprovizionarea cu bere, dacă guvernul este de acord.

Cealaltă importantă fabrică de bere, Heineken – care produce brandurile Tecate și Dos Equis – ar putea fi închisă vineri, spune ziarul Reforma, deși compania nu a confirmat relația.

Miercuri, statul nordic din Nuevo Leon, unde se bazează operațiunile mexicane Heineken, a declarat că va înceta producerea și distribuirea berii, ceea ce a dus la panică.

Încă de la începutul crizei de coronavirus, berea Corona a fost ultima glumă cea mai folosită în memeuri social…

…iar un zvon online spune că vânzările din Statele Unite au scăzut cu aproximativ 40% de la izbucnirea pandemiei.

Cu toate acestea, la sfârșitul lunii februarie, Constellation Brands, proprietarul etichetei Corona, a negat zvonul și a susținut că vânzările au rămas puternice în Statele Unite, chiar dacă virusul s-a răspândit pe plan internațional.

Mexic a înregistrat până în prezent (ora publicării articolului) peste 1.688 de cazuri de coronavirus confirmate și 60 de decese.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.