Producția de grâu a crescut și în 2018, până la un nou maxim istoric

România a recoltat peste 10,2 milioane de tone de grâu, în pofida unei perioade dificile în ceea ce privește condițiile meteorologice, arată datele Ministerului Agriculturii.

Producţia de grâu din acest an este mai mare cu 200.000 de tone faţă de anul trecut, depăşind 10 milioane de tone, deşi a fost un an greu, în care „România a fost răvăşită de o serie întreagă de fenomene naturale extreme”, a spus marţi ministrul agriculturii, Petre Daea, într-o conferinţă de presă.

Ministrul a vorbit de „o serie întreagă de fenomene naturale extreme”, de la temperaturi ridicate în primăvară „care au înţepenit răsăritul seminţelor” şi au redus rezervele de apă din sol, la lipsa precipitaţiilor în intervalul de început al producţiei şi apoi ploi abundente în special în perioada recoltatului.

Petre Daea a adăugat că şi la orz şi orzoaică România a avut o producţie bună, mult mai mare ca anul trecut.

Datele MADR arată că recolta de grâu din acest an a depăşit 10,2 milioane de tone, cu peste 2,3% mai mare faţă de anul trecut când s-a cifrat la 10 milioane de tone. De asemenea, recolta de orz s-a cifrat la 1,39 milioane de tone, plus 9,5% faţă de anul trecut (1,27 milioane tone). CITEȘTE AMĂNUNTE pe Euroactiv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.