Produsele apicole fac miracole pentru sănătatea ta

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Polenul, propolisul, ceara de albine sau lăptișorul de matcă sunt produse cu putere vindecătoare, tonice și fortifiante, antibacteriene și anti-cancerigene care vor aduce corpului tău o mulțime de beneficii, îmbunătățind vizibil starea de sănătate.

Propolisul te face mai rezistent în fața bolilor

Are o acțiune terapeutică desăvârșită datorită multiplelor sale proprietăți: cicatrizant, antitoxic, antibiotic, anti-cancerigen, anestezic.

1. Perfect pentru începutul de primăvară

În această perioadă, propolisul merită atenție sporită, căci e un remediu deosebit de bun pentru bolile care apar primăvara: tratează oboseala și astenia, răcelile tipice începutului de primăvară însoțite de nas înfundat și dureri de gât, bronșitele și este un foarte bun tonifiant general.

2. Sistem imunitar mai puternic

Propolisul are un efect deosebit de creștere a rezistenței organismului în fața bolilor, datorită compușilor antibiotic și antivirali. În plus, luptă împotriva îmbătrânirii. Cura cu tinctură de propolis făcută 10 zile pe lună cu 10 zile pauză este un foarte bun întăritor al sistemului imunitar.

3. Previne apariția cancerului

Administrat intern, propolisul și-a dovedit eficacitatea în tratarea unor tumori benigne. Are proprietăți anti-cancerigene datorită acțiunii anti-oxidante, care îl transformă într-un protector al celulelor.

Propolisul poate fi valorificat sub șase forme farmaceutice principale: brut, tinctură, soluție hidrică, sirop, unguent și aerosoli. El se prepară imediat după recoltare, orice amânare a acestei operațiuni ducând la reducerea sub limite valorificabile terapeutic a substanțelor active.” (Să ne tratăm singuri, Fănică-Voinea Ene). Albinele folosesc propolisul pentru a-și ”chitui” stupul, a-și lipi ramele și pentru a ” îmbălsăma dăunătorii care au intrat în stup, după ce în prealabil au fost injectați cu venin. S-a dovedit că un asemenea cadavru împachetat în propolis rezistă 5-6 ani fără a se altera.” (Să ne tratăm singuri, Fănică-Voinea Ene)

Intern, propolisul ajută în afecțiuni genitale – fibrom uterin, anexită, leziuni ale colului, inflamația prostatei, ameliorează afecțiunile urinare – cistită, uretrită, tratează infecțiile auriculare și este un remediu excelent pentru tratarea bolilor aparatului respirator, atât în cazul copiilor, cât și al adulților – pneumonie, bronșită, laringită, sinuzită etc. Hemoroizii, enterocolitele, insuficiența tiroidiană, unele afecțiuni stomatologice sau boli ale ochilor tot cu propolis se pot vindeca sau ameliora, acesta dovedindu-și eficiența chiar și în unele forme de cancer.

În uz extern, tinctura de propolis și unguentul au efecte foarte bune în cazul infecțiilor dermatologice greu de vindecat, zonei Zoster, herpesului, candidozei, acneei și multe altele.

Tratament: în caz de hipertensiune se iau zilnic 30 de picături tinctură de propolis; pentru dureri de stomac, se administrează 50 de picături tinctură în 100 ml apă.

Lăptișorul de matcă îți dă energie

E o substanță secretată de albine și folosită pentru a hrăni larvele în primele 3 zile și, de asemenea, este hrana reginei albinelor pe toată durata vieții. Lăptișorul de matcă are un deosebit rol fortifiant, stimulează creșterea, îmbunătățește funcțiile metabolice, combate anemia și ajută la vindecarea infecțiilor. E un produs-minune pentru îngrijirea pielii și părului.

1.     Pentru colesterol mărit

E unul dintre cele mai apreciate remedii pentru această problemă, reușind să scadă destul de mult nivelul colesterolului într-o perioadă relativ scurtă.

2.   Ajută sistemul de apărare al organismului

Pentru sistemul imunitar e un ajutor de bază, fiind excelent în cazuri de oboseală accentuată și stres. Este foarte bogat în vitamine din grupa B, conține vitamina C și proteine și este un tonic excelent care ajută la îmbunătățirea memoriei și la întârzierea îmbătrânirii. Revitalizează organismul și îi crește rezistența la efort.

Tratament: pentru distrugerea tulpinilor bacteriene din corp, se recomandă 1-2 grame pe zi, timp de 4-5 săptămâni; pentru scăderea nivelului colesterolului, 2 grame pe stomacul gol, în cure de 60 de zile, de două ori pe an. (www.laptisordematcapur.ro)

Ceara de albine vindecă rănile

Printre substanțele active se numără ”grăsimi, hidrocarburi, vitaminele Ași D, antibiotice, materii colorate, mircina, cerina și acizi liberi, cu preponderență acidul cerotic.” Ceara de albine este foarte emolientă, ajută la vindecarea rănilor, combate inflamațiile.

În uz intern, este folosită pentru ”stimularea secrețiilor salivare și gastrice, curățarea dinților de tartru și piatră și albirea dinților îngălbeniți de tutun.” Se folosește în formă brută – se mestecă bucăți de faguri sau ceară topită și răcită (Fănică Voine Ene).

Pentru probleme ale pielii, psoriazis, iritații, eczeme, erupții, ceara de albine are rol vindecător datorită proprietăților antiinflamatoare și emoliente, poate inhiba dezvoltarea ciupercilor și previne infecțiile datorită caracterului antibacterian. Regenerează, calmează și vindecă arsurile, iar în combinație cu miere și ulei de măsline devine un tratament naturist de excepție pentru tratarea problemelor pielii.

Tratament: pentru psoriazis, se combină ceară de albine cu ulei de cocos.

Veninul de albine e benefic în boli reumatismale

Are efect stimulator asupra sistemului imunitar, e de ajutor în sciatică și artrite, în afecțiunile cardiovasculare, iar terapia cu înțepături de albine poate să trateze scleroza. Aceasta presupune înțepătura directă a albinei, de aceea, tratamentul se face numai sub supraveghere medicală, în centre specializate, doar la  recomandarea doctorului și numai după ce s-a făcut în prealabil o testare a reacției alergice, căci înțepăturile de albine pot provoca șoc anafilactic. La Centrul Apiterapia poți încerca terapia cu venin de albine, dar și apifitoterapia.

Polenul te ajută să slăbești

Conține aproape toate substanțele active necesare organismului pentru viață: proteine, glucide, vitamine din grupul B, antioxidanți, vitaminele C, E și A și are cele mai importante minerale: magneziu, fier, calciu, potasiu, fosfor. Se găsește în trei forme: granule, pulbere și pastă.

Întărește sistemul imunitar, ameliorează tusea și răceala, are grijă de piele, încetinind îmbătrânirea și stimulând regenerarea celulară, dă energie și mărește rezistența la efort fizic. Reglează metabolismul și tranzitul intestinal și ajută la arderea grăsimilor, fiind ideal în curele de slăbire. Ajută la vindecarea colitelor, diaree sau constipației cronice, este adesea recomandat în cazul întârzierilor de creștere la copii, al fibromului uterin, spasmofilie sau în diverse afecțiuni cardiovasculare. Folosit extern, vindecă afecțiunile dermatologice, dacă se pudrează zonele cu probleme cu pulbere de polen.

Tratament: pentru osteoporoză, se amestecă 200 gr făină de orez, 200 gr de miere de pădure, 50 gr polen, 100 ml lapte dulce nefiert. Se iau 3 linguri de amestec, zilnic, cu 2 ore înainte de masă, până la terminarea cantității. Se păstrează în vase închise la culoare în frigider. (www.curademiere.ro); pentru menținerea sănătății, a unui tonus general bun, se pot face cure cu granule de polen, 10-30 gr pe zi, minim 2 săptămâni. Se pot face 3-4 cure pe an.   N.R:  ”Să ne tratăm singuri. Ghid de terapie naturistă”, Fănică-Voinea Ene

 

 

 

Facebook Comments

Mulțumim pentru lectură și pentru că DISTRIBUI:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •