Profesoara, în vârstă de 35 de ani, a strigat: „Mi-am ucis fiul” – micuțul, în vârstă de 2 ani, a fost găsit mort în apartamentul ei după lupta pentru custodia acestuia

Profesoara britanică, în vârstă de 35 de ani, a strigat: „Mi-am ucis fiul” – micuțul, în vârstă de 2 ani, a fost găsit mort în apartamentul ei după lupta pentru custodia acestuia, în Finlanda.

O mamă britanică acuzată că și-a ucis copilul în Finlanda. Ayesha Ali, în vârstă de 35 de ani, a fost arestată de poliție miercuri – la patru zile după ce fiul ei de doi ani, Adam, a fost găsit mort în apartamentul său.

Când poliția a ajuns în apartamentul lui Ayesha, Adam nu respira, iar mama avea o pată ciudată la gât.

The Sunday Mirror relatează că poliția a intrat duminică în apartamentul ei din Espoo, în apropiere de Helsinki, după ce ar fi spus prietenilor și rudelor că se va sinucide.

Martorii au susținut că a fost dusă într-un scaun cu rotile spunând în repetate rânduri „Mi-am ucis fiul, mi-am ucis fiul!”

O vecină a spus că a auzit un glas de femeie urlând din exteriorul clădirii de apartamente, ceea ce a avertizat-o despre trauma șocantă.

Ea a spus: „A fost un prieten de-al său care s-a apropiat de apartamentul său strigând:  ”Ayesha! Suntem aici pentru a vă ajuta. Putem vorbi despre asta. Ea răspundea că vrea să moară.”

Vecinul a spus că ofițerii au încercat reanimarea băiatului, iar mama sa le-a spus: „S-a făcut albastru și este foarte rece”.

Un alt vecin a spus: „Se mutase abia la începutul lunii decembrie. Am zis că este un moment neobișnuit să te muți. Ea și băiatul erau acolo, dar niciun tată. Nu am mai văzut-o cu un bărbat. Era un copil adorabil, foarte drăguț.”

Ayesha și micul Adam s-au mutat în Finlanda împreună cu fostul ei soț, Adnane Osmane, în ianuarie a anului trecut. Ea, absolventă de Cambridge, este profesoară de engleză, originară din Newcastle-under-Lyme.

Adnane a obținut un loc de muncă ca profesor asistent de fizică la Universitatea Aalto. Căsătoria lor durată opt ani s-a încheiat la scurt timp după mutare, Adnane depunând divorțul în mai și lansând o luptă pentru custodia copilului.

În documentele judecătorești se arată că Ayesha s-a mutat într-un cartier pentru persoane fără adăpost înainte de a fi de acord să împartă custodia fiului ei. Înregistrările arată că băiatul a stat cu mama sa în fiecare perioadă de duminică până marți. Poliția din Helsinki a spus că mama a recunoscut că și-a ucis fiul.

Tatăl în vârstă de 73 de ani, Ayesha Imtiaz, a spus: „A fost o moarte accidentală. Nu că a recunoscut crima.”

Ministerul de Externe Britanic a declarat: „Suntem în contact cu autoritățile finlandeze”. Ayesha a apărut în instanță acuzată de crimă și va reapărea în aprilie.

Poliția a adăugat: „Niciun alt om nu a fost în apartament și nimeni nu este implicat în accident”.

Deși poliția din Helsinki a dat publicității o declarație în care susține că Ayesha a recunoscut că l-a ucis pe Adam, tatăl ei a spus că nu a admis crima.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here