Proiect de lege: accesul și deținerea de arme în Biserică

Credincioșii din Virginia (SUA) ar putea în curând să-și poarte puștile și pistoalele în Biserică, alături de Biblie, după ce o lege a tulburat Senatul de stat săptămâna trecută și a stârnit o dezbatere aprinsă (după cea despre încălzirea globală care ar putea ajuta la salvarea vieților) – sau este ”O palmă în față dată lui Dumnezeu”. Potrivit Constant Report

Proiectul de lege traversează linii strict partizane – 21 republicani au sprijinit-o și 19 democrați s-au opus. Dar dezbaterea este încă în toi.

Pentru republicani, a nu permite caselor religioase să se înarmeze este cum i-ai lăsa ca miei unui potențial masacru. Dar pentru democrați, retragerea interdicției ar însemna supunerea credincioșilor la risc …de ei înșiși.

Proiectul de lege ar abroga o lege care datează din epoca colonială, care considera o infracțiune „deținerea unei puști, unui pistol, unui pumnal sau o altă armă periculoasă, fără motiv bun și suficient argumentată, într-un loc de cult sau la o întâlnire pentru scopuri religioase”

Senatorul republican Richard Black, un veteran de război din Vietnam, care vrea să abroge legea, a indicat ca exemple împușcarea în masă într-un templu Sikh în 2012 și cel din Biserica Metodistă africană din Carolina de Sud, în 2015.

„Aceste persoane sunt în mod particular vulnerabile, deoarece acestea sunt aliniate într-o linie de bănci din biserică, ieșirea din rândul de bănci este foarte dificilă”, a spus Black.  „Ori te ghemuiești sub bănci ori combați.”

Dar democrații văd lucrurile într-o lumină diferită

„Putem spunem cu acest proiect de lege, că nu mai avem încredere în Dumnezeu”, a declarat senatorul Democrat din Virginia, Lionell Spruill. ”Noi… am eliminat prostește rugăciunea din școli… și acum vrem să-l scoatem și pe Dumnezeu din biserică, dacă există un loc unde poți avea încredere în Dumnezeu, ar trebui să fie Biserica, noi suntem sub paza lui Dumnezeu în aceasta”

Un alt lider democrat, senatorul CHAP Petersen, a adăugat că, atunci când intri într-o casă de cult, ar trebui să lași afară arma ta.

Dar Black, fiind un fost pușcaș marin, vorbea despre experiențele lui cu Dumnezeu și cu armele:

„Cumva se crede că având arme prezente în biserici excludem pe Dumnezeu din aceste biserici. Trebuie să vă spun un lucru, am fost în prea multe locuri unde oamenii înarmați pentru ca să se apere sau să-și apere națiunea lor, au intrat în luptă de multe ori știind că  nu ar supraviețui și nu s-ar mai întoarce acasă, și nu am nici o îndoială că Dumnezeu nu a fost nicio clipă exclus dintre ei”.

Proiectul de lege va trebui să găsească un consens înainte de a ajunge pe masa guvernatorului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.