Promitea oamenilor că vor trăi 120 de ani dacă aplică dietele miraculoase pe care le-a conceput și promovat la o televiziune locală și pe rețelele sociale, dar care nu ar avea nici o bază științifică

Adriano Panzironi, jurnalist și creator al Life120, a fost denunțat de Ordinul medicilor din Lazio pentru abuzul de a profesa în zona medicală. Medicii și biologii avertizează asupra metodei sale că ar fi un pericol pentru sănătatea celor care îl urmează.

Anunțând denunțul la biroul procurorului, președintele Ordinului Medicilor Lazio, Antonio Magi, care, de asemenea, a cerut explicații la mulți medici care au aderat la metoda „Panzironi“,  recomandând suplimentele scumpe produse de jurnalist și fratele său, la pacientii lor, pentru a trata boli cum ar fi Alzheimer, hipertensiune arterială și diabet.

„Am făcut-o ca un organism subsidiar al statului pentru a proteja cetățenii”, a comentat Magi, citat de site-ul Federației italiane a medicilor generaliști (Fimmg)

Promovând diete „paleo“ pe bază de carne, pește, ouă, legume și un pic de fructe și imputând dietei mediteraniene toate bolile cronice imaginabile, Panzironi vindea suplimente etichetate Life120 si a publicat cartea sa „Pentru a trăi 120 de ani. Adevărul pe care nimeni nu vrea să ți-l spună „, care a intrat în topurile celor mai vândute volume din Italia.

Asupra lui s-a interesat și Ordinul jurnaliștilor care au deschis un dosar. Potrivit tgcom24