Propunere legislativă pentru cei care ascultă muzică la maximum. Amenzi uriașe

Românii care obişnuiesc să asculte muzică la volum maxim riscă o amendă record de 6.000 de lei propun parlamentarii. Cei care testează auzul vecinilor pot chiar să facă închisoare sau muncă în folosul comunităţii, dacă refuză să plătească sancţiunea.

Sectorul 5 conduce detaşat în topul plângerilor din cauza muzicii date la maximum. Pe faţada blocurilor e declarată iubirea faţă de formaţia Prodigy, dar în ultimii ani gusturile muzicale s-au diversificat. Printre cei reclamaţi se află şi Puiu.

Muzica se ascultă că de asta îi muzică. Nu cu lăutari, ci radio. Nane, Delia, mai mulţi. Muzică bună, nu manele. Nu îmi place mie Salam Torpedou, o spune răspicat IONUŢ, zis PUIU MAGNATU.

Vecinii lui Ionuţ confirmă că petrecerile încep dimineaţa şi se termină târziu în noapte.
Eu mai aţipesc, fetiţa se mai trezeşte, ce să facem – îi mai punem dopuri în urechi. trebuie să mergem la şcoală, la servici, spun oamenii.

Autorităţile cred că amenda actuală, curprinsă între 200 şi 500 de lei, e prea mică pentru stoparea fenomenului, aşa că pregătesc o nouă lege.

Modificare şi înăsprire în ceea ce priveşte aceste abateri contravenţionale, de majorare a pragului amenzilor în aceste cazuri, aproape dublu. Cine nu plăteşte amenda are două alternative: până la 150 de ore de muncă în folosul comunităţii sau închisoarea, explică deputatul NICUŞOR HALICI.

Nu e bine că o să fie ca în Germania. Că dacă nu plăteşti amenda faci puşcărie. Îţi mai arde de muzică în condiţiile astea? Dau cu mătura aici. Dar pe urmă mai cumpăr 4 boxe, spune IONUŢ, zis PUIU MAGNATU.

Pentru că mulţi contestau amenda în instanţă, pe motiv că poliţiştii n-au dovezi, parlamentarii vor să impună încă o măsură nouă.

O altă iniţiativă parlamentară prevede că toate secţiile de poliţie din România vor fi dotate cu decibelmetre, aparate care măsoară intensitatea zgomotului. Iar în iniţiativă se spune că toţi cei care provoacă zgomote puternice care se resimt în apartamentul persoanelor deranjate cu peste 35 de decibeli riscă amenzi.

Momentan, ideea parlamentarilor e la stadiul de propunere, dar deputaţii speră că legea va intra în vigoare în vara anului viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.