Propunerea Guvernului de schimbare a regulii de evaluare a terenurilor deţinute de societăţile la care statul este acţionar

Proiectul elaborat de Ministerul Energiei privind includerea valorii terenurilor în capitalul social al societăţilor la care statul este încă acţionar, aflat în dezbatere publică, riscă naţionalizarea companiilor private şi deteriorarea semnificativă a mediul de afaceri din România, susţine Adrian Vascu,  senior partner al companiei de evaluare şi consultanţă de afaceri Veridio.

”Propunerea Guvernului de majorare a capitalului social în companiile la care statul este acţionar cu valoarea actuală, de piaţă, a terenurilor, fără a se menţiona clar şi cum se calculează numărul de acţiuni care îi revin în urma evaluării terenurilor, poate transforma participaţia statului dintr-una minoritară într-una majoritară. Riscul naţionalizării este, aşadar, evident. În această situaţie sunt toate companiile la care statul deţine pachete de acţiuni şi care au amânat, din diverse motive, majorarea capitalului social cu valoarea terenurilor dobândite”, se arată într-un comunicat al Veridio. Citat de Ziarul Financiar. Unde puteți citi amănunte.