Proteste ample la Paris: majoritatea francezilor susțin Green Pass, dar UNII sunt ferm împotrivă!

Mii de oameni au protestat sâmbătă, 31 iulie, împotriva permisului special, Green Pass, cu marșuri la Paris și alte orașe franceze.

Majoritatea demonstrațiilor au fost pașnice, dar ciocnirile sporadice cu polițiștii au marcat protestele în capitala Franței.

Aproximativ 3.000 de polițiști s-au desfășurat în jurul Parisului, pentru un al treilea weekend de proteste împotriva Green Pass, care vor fi necesare în curând pentru a putea intra în restaurante și alte locuri.

Odată cu creșterea numărului de infecții cu virus și creșterea numărului de internări în spitale, parlamentarii francezi au adoptat un proiect de lege care necesită un Green Pass în majoritatea localurilor, începând cu 9 august.

Sondajele arată că majoritatea francezilor susțin permisul, dar unii sunt ferm împotrivă.

Permisul necesită o vaccinare sau un test negativ rapid sau dovezi ale unei recuperări recente de la COVID-19 și prevede vaccinarea tuturor profesioniștilor din domeniul sănătății până la jumătatea lunii septembrie.

De-a lungul Alpilor, mii de protestatari anti-vaccin au pășit în orașe italiene, inclusiv Roma, Milano și Napoli, pentru a doua săptămână consecutivă.

Manifestanții din Milano s-au oprit în fața primăriei orașului scandând ”Adevăr!” „Rușine!” și ”Libertate!”, în timp ce la Roma au mărșăluit în spatele unui banner pe care era scris ”Rezistență”. Manifestările au fost puternice, dar pașnice.

Pentru protestatarii no-vax din Franța, „Libertate” a fost sloganul zilei. Marșurile au atras în jur de 204.000 de oameni în toată țara. Aproximativ 14.250 de persoane ostile green pass-ului au protestat la Paris, cu câteva mii mai mult decât acum o săptămână.

Tensiunea a crescut în fața faimosului club de noapte Moulin Rouge din nordul Parisului în timpul a ceea ce părea a fi cea mai mare demonstrație.

Linii de poliție s-au confruntat cu protestatarii în luptă strânsă în timpul marșului. Poliția a folosit forța în mai multe rânduri.

În timp ce manifestanții s-au îndreptat spre est și unii polițiști au fost loviți cu obiecte, polițiștii au tras gaze lacrimogene asupra mulțimii. Un protestatar a fost văzut cu capul sângerând și un ofițer de poliție a fost transportat de colegi în afara cortegiului.

Trei ofițeri au fost răniți, potrivit presei franceze citând surse din poliție. Poliția, răspunzând din nou la mulțimea turbulentă, a îndreptat, un tun de apă către protestatari, în timp ce marșul s-a încheiat la Bastille.

Un marș mai calm a fost condus de fostul ”locotenent” de extremă dreaptă al liderului  Marine Le Pen care a părăsit gruparea pentru a-și forma propriul partid anti-UE.

Dar noul protest al lui Florian Philippot împotriva Green Pass pare mult mai popular. Contingentul său de sute de oameni a mărșăluit sâmbătă la Ministerul Sănătății.

Printre cei care nu au fost prezenți în această săptămână s-a numărat Francois Asselineau, liderul unui alt mic partid anti-UE, Uniunea Populară Republicană, și un activist înflăcărat împotriva permisului de sănătate, care sa îmbolnăvit de COVID-19.

Într-un videoclip de pe site-ul partidului său, Asselineau, care nu a fost internat în spital, a îndemnat oamenii să denunțe permisul de sănătate: „absurd, nedrept și complet dăunător libertății”.

Autoritățile franceze implementează permisul de sănătate, deoarece varianta delta, extrem de contagioasă, face ravagii. Peste 24.000 de cazuri noi pe zi au fost confirmate vineri seara, comparativ cu câteva mii de cazuri pe zi la începutul acestei luni.

Anunțul guvernului că permisul de sănătate va intra în vigoare pe 9 august a determinat mulți francezi nevaccinați să se înscrie pentru vaccinări, astfel încât viața lor socială să nu fie închisă în timpul vacanței de vară.

Vaccinările sunt acum disponibile într-o mare varietate de locuri, inclusiv pe unele plaje. Peste 52% din populația franceză a fost vaccinată.

Aproximativ 112.000 de persoane au murit din cauza virusului în Franța de la începutul pandemiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.