Proteste înăbușite în forță de către jandarmi. Sute de răniți. Huligani au provocat jandarmii

De la ce pleacă toată povestea?

Puterea aleasă de la București, mandat după mandat, a luat doar decizii antiromânești, determinând sărăcirea populației și exodul ei spre alte țări.

România, o țară mustind de resurse naturale și forță de muncă înalt calificată, a fost supusă sistematic de către UE, SUA, Rusia, Israel și alte puteri, la un război economic fără precedent, plătind ascensiunea la putere a unor oameni corupți care au închinat țara străinilor.

Acum, Partidul Social Democrat, urma să adopte o lege zisă legea offshore privind resursele petroliere din Marea Neagră, pe care le exploatează corporații străine iar acestea, doresc să le exploateze fără să plătească mai nimic statului român.

Corporațiile, nu doar cele petroliere, au corupt de multă vreme nu numai pe politicieni, ci și intelectualii, au cumpărat mass-media și au plătit trolli pe rețelele de socializare.

PSD a supralicitat șpaga iar corporațiile au ajuns la momentul când le este mai convenabil să-i dea jos de la putere. Astfel, s-a pornit o intensă campanie de demonizare a PSD-ului și de învrăjbire a românilor.

Pe Facebook s-a creat o foarte puternică și murdară campanie, profitându-se de lehamitea populației față de guvernările de la 1989 încoace. Nu întâmplător a fost aleasă ziua de 10 august. Zeci, chiar sute de mii de români care muncesc în alte țări se întorc pentru concediu în România și tocmai pe grupurile de Facebook ale acestora s-a dus cel mai acerb campania de instigare.

Oamenii din diaspora nu vor doar schimbarea actualei puteri, vor schimbarea sistemului prin care indiferent cine accede la putere devine automat slujbașul corporațiilor și trădează țara în interesul ăstora.

Oamenii din diaspora nu sunt needucați, nici violenți, au crezut și cred în oportunitatea de a schimba ceva în România fiindcă le pasă. România din diaspora nu au uitat de unde au plecat.

Românii din țară, alăturați protestului, nu sunt huligani. Își vor țara curățată de un sistem corupt și care îi fabrică pe corupți.

Și totuși.

Jandarmii s-au confruntat cu grupuri de huligani violenți, infiltrați în fața Guvernului, încercând să spargă cordonul și să intre în clădire.

Aceste grupuri sunt specializate în astfel de lovituri. Sunt mercenarii protestelor plătiți de cei interesați și trimiși atunci când au nevoie. Jandarmii nu pe aceștia i-a arestat, ci au lovit cu gaze lacrimogene și tunuri cu apă exact protestanții pașnici.

Martori credibili afirmă că s-a dat cu gaze lacrimogene în mod generalizat pe arii întinse și chiar pe străzi lăturalnice, evitând însă chiar grupul de huligani.

Oamenii pașnici solicită o anchetă din partea Parchetului Militar și pedepsirea tuturor celor care au condus la astfel de grave incidente soldate cu sute de răniți.

Jandarmeria Română motivează intervenția în forță prin faptul că a fost atacată, însă nu i-a atins pe atacatori, ci s-a îndreptat cu întreg sistemul lor de forță împotriva celor pașnici. Ori sunt neinstruiți acești jandarmi și nu știu să izoleze huliganii, ori a fost ordin să procedeze astfel.

Jandarmeria Română se face vinovată de violență fără precedent împotriva cetățenilor pașnici. Acest lucru este extrem de grav și impune măsuri la nivel.

Oamenii au acum motive să prelungească și să amplifice protestele până cu adevărat puterea din România va fi înlocuită. Cu cine? Poate că a venit timpul ca actualele partide care au guvernat sau făcut parte din coaliții, să-și ia adio de la politică și să se stingă. Politicienii lor să se mulțumească cu ceea ce au acumulat deja fie legal sau nu.

La putere să ajungă un nou partid care să reconstruiască toate sistemele statului, toate legile. Care să fie acest nou partid nu știu să vă spun. Creați-l!

În România trebuie o nouă forță politică, una absolut nouă și cu un program politic deschis și inovator. Obiectivul să fie renașterea României și împiedicarea oricăror sisteme să subjuge țara marilor puteri străine.

Și UE se face vinovată de situația generală din România. UE a știut să oblige statul român să adopte mii de legi prin care cetățeanul să fie destabilizat economic și social, dar UE nu a știut să impună statului român să nu adopte legi de înstrăinare a resurselor. Asta fiindcă respectivele resurse ajung la UE. România este acceptată în UE ca țară de muls, țară de subjugat, țară de exploatat. Nu cunoaștem nicio directivă UE prin care România să fie în mod explicit și exclusiv avantajată. Libera circulație avantajează tot UE fiindcă înlesnește intrarea dinspre România a forței de muncă ieftine și circulația mărfurilor spre România și a resurselor spre UE. La fel de vinovate sunt toate marile puteri care operează în zonă, Rusia în special.

România își poate reveni economic și asta sperie cel mai mult. România are oameni valoroși pe care îi poate urca la putere, dar puterile străine plătesc scump ca la putere să ajungă doar oameni ca Viorica Dăncilă.

Vechile guvernări sunt la fel de vinovate precum este PSD astăzi. (VA URMA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.