PROTESTELE DIN ROMÂNIA – Nu mai contează care tabără va învinge, oricum omul de rând va pierde…

Un'immagine di Liviu Dragnea durante le proteste (AP Photo/Vadim Ghirda)

Românii sunt deja învinși. Nu pentru că li s-au închis și dat la fier vechi fabricile, nu din cauza datoriilor externe tot mai mari, nici din cauza corupților, care de trei decenii își fac de cap, nu din cauza DNA, care este doar o armă politică, nici a sistemelor statului puse la dispoziția mafiilor, cum nici din cauza emigrărilor masive. ATENȚIE românii sunt învinși prin faptul că au reușit dușmanii țării să-i învrăjbească. Român contra român.

Dacă votează careva sau nu votează, devine prilej de vrajbă. Dacă protestează, de asemenea. Dacă rămâne în țară este un laș, dacă pleacă este un trădător!… orice ar face omul de rând nu cade bine în ochii aproapelui său. Democrația este doar un cuvânt neînțeles nici măcar de intelectuali, care s-au prostituat cu oricine, pentru belșugul personal.

Lupta se dă între cine este cu PSD și cine este cu ”sorosiștii”. Ambele tabere acuzându-se la modul cel mai vulgar și mai josnic. Câți români își dau seama, atunci când atacă un alt român, dacă nu cumva astfel dăunează amândurora?

Dacă ambele tabere sunt ticsite de ”penali”, dacă ambele tabere au avut guvernări de pe urma cărora tot românul de jos a suferit, de ce mai țineți cu unii sau cu alții?

Oare nu ar fi cazul să ne unim cu toții și să expulzăm din țară orice urmă de partide politice, orice politician care a fost ales sau numit în funcțiile înalte ale statului în ultimii 28 de ani și să găsim o nouă viziune de conducere a țării și cu alți oameni și cu reformarea din temelii a statului?

Cine a învrăjbit românul știe deja că nu mai contează care tabără va învinge, oricum omul de rând va pierde…