Protestele românilor, manipulare sau …trezire? Câți români știu precis pentru ce ies în stradă?

Peste 65 de Organizații Non-Guvernamentale, grupuri civice, asociații studențești din România și din afara țării. Printre ele, Initiativa România, Institutul pentru Politici Publice, Grupul pentru Dialog Social, Asociatia ProDemocrația, Freedom House, Funky Citizens, VeDem Just, Societatea Timișoara si Platforma România 100, sunt printre inițiatorii unui mare protest la București astăzi, 20 ianuarie 2018, ora locală 18.00 și în mai multe orașe din țară și din străinătate, unde sunt comunități mari de români.

Principalul motiv este reforma justiției –  aceste o.n.g. și grupuri civice solicită Guvernului să renunțe la proiectul de lege inițiat de Ministerul Justiției privind modificarea legilor justiției. De asemenea, protestul vizează și unele măsuri fiscale printre care ”formularul 600”.

Sunt voci care afirmă că astfel de ”mobilizări” trebuiau făcute în ziua votului, ca astfel, să nu ajungă la putere actuala coaliție.

După opinia mea – pornind de la faptul că nu agreez deloc coaliția învingătoare la ultima alegere – pentru ca să fie respectate voința și interesele oamenilor, trebuie mai întâi o profundă educație, astfel, cetățenii să-și cunoască bine interesele și să știe care sunt voințele ce converg majoritar și apoi… ce să le ceară aleșilor clar cum să guverneze. Absența unei educații duce la o lesnicioasă  manipulare din partea unora sau altora dintre grupurile care știu să-și apere propriile interese, acestea putând fi chiar și împotriva țării!…

Nu ajunge să ieși în stradă, trebuie să știi precis și de ce, și mai ales cum și ce să ceri. Schimbarea începe prin educație. Aleșii au pârghiile legale să nu respecte voința țării, lipsind legile răspunderii actului politic, cu legi protective oricăror decizii nu poți fi tras la răspundere, când alesul nu poate fi pedepsit pentru munca lui contra intereselor țării, nu este o democrație…  în plus, când au o gloată derutată care nu își cunoaște interesele și drepturile, cum nici îndatoririle… își pot face de cap!… O adevărată trezire la realitate a oamenilor politici ar fi un protest cu minim cinci milioane de români în stradă cu oameni care să știe bine ce vor, abia atunci vor înțelege că au țară de condus și nu doar de plătit, prin funcțiile obținute, finanțatorilor partidelor, prin legi favorabile și din buget prin licitații trucate, din banii țării… Sau, mai rău, supunerea necondiționată intereselor străine țării.