Prunci abandonați în spital, care au murit la scurt timp după naștere, au stat 12 ani la morga

Opt bebeluși abandonați la Maternitatea din Ploiești și care au murit la scurt timp după naștere au stat timp de 12 ani în morgă

Caz incredibil la maternitatea din Ploiești. Mai mulți bebeluși abandonați în spital și care au murit la scurt timp după naștere au stat timp de 12 ani în morga spitalului.

Ei nu au putut fi înhumați din cauza birocrației. Abia acum, autoritățile locale au reușit să obțină documentele necesare pentru a-i putea înmormânta.

Doar preotul, un avocat, un consilier local și câțiva angajați ai cimitirului din Ploiești au asistat la slujba de înmormântare a celor opt bebeluși care au murit la scurt timp după naștere.

Abandonați în maternitate, copiii nu au putut fi înhumați, pentru că nu aveau acte. Pur și simplu, ei nu existau în niciun document oficial, nici vii, nici morți.

Ca să îi poată înhuma, singura posibilitate legala era ca Maternitatea din Ploiești să dea în judecată Serviciul de Evidență a Populației. A făcut-o, însă, abia în 2015, deși primul bebeluș abandonat murise încă din 2007.

Cei opt bebeluși care au murit în maternitate au fost înmormântați creștinește în două gropi din cimitirul din Ploiești. (Sursa:tvr.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.