Rădăcina de maca, planta care poate înlocui cafeina şi mineraliza întreg organismul

Căutăm constant o sursă puternică de energie pentru a avea un tonus bun şi un plus de energie. Cafea sau alte băuturi energizante şi pline de zahăr nu sunt deloc bune pentru sănătatea noastră. Şi totuşi, cafeina dă dependenţă şi este greu să renunţăm la cafea pentru că ne simţim uneori foarte ameţiţi şi avem tensiunea foarte mică. Ca înlocuitor la toate aceste energizante din viaţa noastră, rădăcina de maca are densitate nutritivă, ne aduce un aport maxim de energie şi, ceea ce este foarte important, nu dă dependenţă, citează site-ul viataverdeviu.ro

Rădăcinile de maca cresc în munţii din Peru la altitudini înalte între 2000-3500 de metri, ea fiind catalogată, planta ce creşte la cea mai mare altitudine. Maca este o legumă şi arată exact ca ridichea noastră de pe piaţă. Se cunosc patru tipuri de rădăcină de maca, ele sunt catalogate în funcţie de culoarea rădăcinii, care variază de la galben crem sau roz deschis pînă la violet închis sau negru.

Maca este un aliment foarte dens din punct de vedere nutritiv, care conţine mari cantităţi de vitamine, minerale, enzime şi toţi aminoacizii esenţiali. Este bogat în vitaminele complexului B, cele energizante, ceea ce face din plantă un excelent supliment pentru vegani şi vegetarieni. În plus, maca are calciu şi magneziu şi este excelentă pentru reminalizare. Maca peruana amplifică şi funcţionarea sistemului endocrin. Rădăcina de maca a mai fost numită – adaptogen, adică, creşte capacitatea corpului de a se apăra împotriva slăbiciunii fizice şi mentale dar şi a bolilor. Acum cîteva mii de ani în urmă, indienii băştinaşi din Peru foloseau rădăcina de maca pentru vitalitate. Cîteva secole mai tîrziu, în anul 1549 d. Hr., exploratorul spaniol De Soto, în consemnările sale indica faptul că în timpul şederii lui în Peru a primit maca de la indieni ca dar, în schimbul ajutorului acordat de el la îmbunătăţirea tehnicilor de creştere a animalelor din regiunea peruviana Castilia. În anul 1572, indienii Chinchayocha au început să utilizeze rădăcina de maca pentru schimb cu alte produse. Abia în anul 1843 această plantă a ajuns să fie studiată de savanţi şi să primească numele ştiinţific de Lepidium meyenii, după botanistul german Gerhard Walpers.

 Beneficiile plantei maca

 Pentru bărbaţi:

Sporeşte energia (remediu pentru oboseala cronică)
Tratează disfuncţia sexuală (pierderea libidoului)
Sporeşte rezistenţa la efort şi performanţele atletice
Hrăneşte sistemul glandular (endocrin)
Creşterea fertilităţii
Îmbunătăţeşte bunăstarea fizică şi emoţională
Favorizează claritatea mentală
Echilibrează hormonii

Pentru femei:

Tratează SPM (sindromul post-menstrual – schimbările rapide ale stării de spirit)
Alinarea simptomelor menopauzale (bufeuri)
Stimulare sexuală
Hrăneşte sistemul glandular (endocrin)
Alternativă la Terapia de Substituţie Hormonală (HRT – Hormone Replacement Therapy)
Sporeşte rezistenţa la efort şi performanţele atletice
Sporeşte energia (remediu pentru oboseala cronica)
Echilibrează hormonii

Foarte bună pentru reglarea organismului la menopauză

Beneficii generale ale pudrei de Maca: energie – echilibru – vitalitate

Sporeşte libidoul
Somn mai profund
Echilibrează stările de spirit
Amplifică memoria şi funcţionarea creierului
Sporeşte nivelul energiei
Ajută adaptarea la stres
Încetineşte procesul de îmbătrînire
Micşorează durerile articulare, mai multă rezistenţă şi anduranţă
Previne osteoporoza, datorita nivelului înalt de calciu şi proteinelor vegetale
Contracarează uscaciunea vaginală

Psihiatrul şi doctorul în medicină funcţională Hyla Cass ne spune cum funcţionează maca: „În practica mea, am văzut cum maca a refăcut dezechilibrele hormonale şi dorinţa sexuală corelată cu acestea, ca şi fertilitatea, atît la bărbaţi, cît şi la femei”.

Folosirea pudrei de Maca

Maca se găseşte pe piaţă ca pudră sau capsule. Pudra este uşor de folosit pentru că se poate pune în orice băutură; smoothie-uri sau sucuri de orice fel. Fiind un aliment foarte puternic este bine să se înceapă cu doze mici de o linguriţă pe zi. Doza poate fi crescută după o săptămînă la 2 linguriţe şi apoi la 1 lingură pe zi.

 

Articolul precedentToate căutările noastre pornesc şi se opresc în acelaşi punct – avem nevoie de iubire
Articolul următorCronovizorul – dispozitivul care fotografia trecutul omenirii