Rasismul, războiul religios, declinul civilizației actuale

Mulți dintre noi ne mirăm, uluiți, cum de se mai vorbește astăzi de rasism, fiindcă nu înțelegem cum oare este posibil să discriminezi o persoană pentru ceea ce este sau cum este ea lăsată de Dumnezeu. Iată, totuși, rasismul este din ce în ce mai pregnant în mileniul trei, secolul întâi, 2019…

Nu este deloc o întâmplare că ultimul Oscar a revenit unui film cu mesaj antirasial, nici măcar cântecul câștigător în acest an la Sanremo… nu este o întâmplare!

Salvini în Italia, Orban în Ungaria, Kurtz în Austria, mai vreți exemple? Trump, spre exemplu? Sau Putin? Planeta intră tot mai mult pe mâna unor oameni care nu au niciun strop de umanism, de educație, de spiritualitate, toți și toate converg spre putere și bani, NICIUNUL dintre aleși nu mai este în slujba vieții și a omului, totul pentru bani și pentru putere …cu orice preț…

Iată un caz:  Complotul neo-nazist împotriva Americii este mult mai mare decât credem noi.

Locotenentul Christopher Hasson este produsul unor tradiții în cercurile supremație albe, și experții spun că mai există  „mii ca el”

La începutul verii lui 2017,  locotenentul Christopher Hasson a avut o idee. El era în căutarea unei modalități eficiente de a ucide milioane de oameni. A gândit că o ciumă, o epidemie, ar avea mai mult succes. Ideea lui, după cum a scris într-un proiect pe e-mail, la 2 iunie a acelui an, ar fi să  „începem cu atacuri biologice, urmate de un atac asupra depozitelor de alimente.” Gândea să ucidă cât mai mulți ne-albi!… El a recunoscut că planul avea nevoie de mai multe cercetări.

Planurile sale timide, subliniate în special în e-mail-uri, au fost zădărnicite când a fost arestat luna trecută pentru deținere ilegală de arme de foc și pentru acuzații legate de droguri iar anchetatorii, cu această ocazie, au descoperit în trecutul său ca fiind un activ neo-nazist și, mai grav, planurile sale pentru crime în masă. Colegate toate acestea la o listă de importante personalități democratice și de mass-media.

Ceea ce este grav, cu toate acestea, Hasson a fost inspirat de alți fervenți rasiști, și că nu este deloc un caz izolat.

Hasson este produsul unor tradiții consolidate în cercurile albe de supremație și a noii evoluții. El a fost inspirat de idei vechi și a fost determinat să meargă mai departe pentru a crea mai mult haos decât oricine altul care a activat înaintea lui.

Acum un an și jumătate, adunarea dreptei  Unite the Right, din Charlottesville, Virginia, s-a încheiat într-un haos, moartea unui protestatar și tulburări politice. A fost un moment dificil pentru locuitori și brațul, aparent politic, al mișcării suprematiste a albilor din America.

Cei care au mărșăluit atunci spre Charlottesville în mare parte s-au retras, fugind de procese și scandaluri personale. Cu toate acestea, în timp ce marșurile publice par a fi din ce în ce mai puțin numeroase, perioada de după Charlottesville a fost marcată de incidente individuale de violență extremă, sugerând faptul că valul de atacuri ale supremației albe, care părea să fie consumată în Charlottesville, nu este deloc doar o chestiune locală, izolată, un teribilism ocazional.

Peste tot în lume se manifestă nu doar ample mișcări rasiste, mai mult, un adevărat război împotriva non-albilor, a creștinilor, împotriva evreilor, împotriva musulmanilor, ar părea că este războiul fiecăruia contra tuturor.

Folosim orice motiv pentru a discrimina aproapele nostru și ținta nu este discriminarea în sine, ea este doar mijlocul, ținta este puterea, banul… o lume care ar trebui resetată integral.

Cine mai vorbește astăzi de umanism este privit cu milă sau dezinteres, cine arată cu degetul un om diferit este ascultat, împins în față, așa nu mai merge oameni buni, ne întoarcem în caverne, involuăm dramatic.

A venit vremea educației, a spiritualizării generațiilor, a ideilor cu adevărat umaniste în care viața oricărei ființe să fie mai presus de orice scop sau lucru.

Nu lăsați tinerii să admire idioții care proferează îndemnuri rasiste, nu mai dați dreptate scamatorilor precum Salvini. Țările nu sunt amenințate de străini, ci de acțiunile și deciziile economice ale propriilor politicieni. U.E. nu funcționează nu din cauza migranților, ci pentru că puterea și banul este în mâna unor oameni limitați sufletește, limitați spiritual.

Problemele umanității sunt legate de prăbușirea sistemului capitalist, tot mai mult se simte nevoia unei noi orânduiri sociale, o nouă viziune socială, alt mod de producție și altfel de relații între oameni. Altă atitudine față de planeta noastră și de tot ceea ce am găsit pe ea, născându-ne.

Este anacronică orice idee de extremă dreapta sau stânga, este în afara oricărei normalități orice formă de discriminare. Iar cei care exploatează astfel de gânduri ar trebui marginalizați, aruncați în oblio.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.