Răspândește în chat poze nud cu prietena de 14 ani

El, cu vârsta de 13 ani, răspândește fotografii nude cu prietena lui de 14 ani: prea tânăr pentru a fi pedepsit, poliția denunță părinții…

Un adolescent din Lucca a distribuit într-un chat WhatsApp cu prietenii, imagini și video ale prietenei sale de 14 ani, portretizate într-un comportament sexual explicit. Postarea a devenit virală în zonă, iar acum băiatul și cei 8 colegi, toți copiii, au fost denunțați la Curtea de Justiție pentru Minori din Florența pentru difuzarea pornografiei infantile.  A început povestea în luna februarie cu plângerea mamei fetei.

Investigațiile poliției au făcut posibilă constatarea că băiatul le-ar fi răspândit acele imagini, apoi acestea au apărut pe chat-ul  școlii, fără cunoștința fetei. În curând, știrea a ajuns la câțiva părinți și mulți au fost îngrijorați de cele ce apăreau pe chat. Poliția, după plângere, a audiat numeroși tineri informați despre fapte, culegerea mai multor elemente și reconstruirea lanțului de postări, până s-a ajuns la stabilirea responsabilităților celor 9 adolescenți cu vârste între 13 și 17 ani.

Un caz similar, în Biella, a avut ca protagonistă o fată cu vârsta de 13 ani, în care s-au răspândit fotografii sensibile pe rețelele sociale.

Atragem atenția încă o dată ca părinții să monitorizeze cu grijă anturajul copiilor și mai ales comportamentele lor. Copiilor trebuie să li se vorbească despre toate aspectele legate de sexualitate și despre relaționare, cât și despre pericolele.

Părinții ar trebuie să se preocupe când află că fiii lor încă de la 13 ani au relații sexuale!… Apropo, de la ce vârstă considerați că ar trebui să înceapă viața sexuală copiii voștri?