Rățușca din CIOCOLATĂ NEAGRĂ subiect de …RASISM – dispută în UK

O adevărată controversă a fost dezlănțuită în Regatul Unit. Scrie TgCom24.it. Motivul? Un pachet cu rățuște din ciocolată, concepute pentru sărbătorile de Paște.

Pachetul descrie fiecare rățușcă dintre cele trei din pachet astfel: ciocolata cu lapte este „crocantă”, cea albă este  „delicată”, iar cea neagră, fondantă, cu pete roz, este definită ca  „rățușca cea urâtă”.

Mulți au interpretat această formulare ca fiind discriminatorie și au acuzat lanțul de supermarketuri care le-a pus pe piață, Waitrose, de rasism.

Un cumpărător declară:  „Mulți colegi spun că nu este ceva corect. Sunt de acord, nu pare a fi un lucru bun. Au putut fi mii de alte opțiuni… De ce să numim rățușca din ciocolată neagră „Ugly”?

 „Ne pare foarte rău pentru supărările cauzate de numele acestui produs, nu a fost absolut intenția noastră de a ofensa pe nimeni. Am scos produsul din vânzarea de mai multe săptămâni în urmă, am schimbat etichetarea și acum rățuștele noastre sunt din nou la vânzare”, a explicat directorul executiv de la Waitrose.

”Dar nici asta nu a făcut să înceteze controversa. Există însă unii care critică pe cei care au considerat această problemă discriminatorie și rasistă. Un utilizator Twitter chiar a scris:  „Dacă doriți să se lupte împotriva rasismului real, vă rugăm să începeți cu oamenii, nu cu o rață de ciocolată, nevinovată”.

Ideea a fost inspirată de basmul danez scris de Hans Christian Andersen„Rățușca cea urâtă”, în care un pui de rață, născut cu o culoare diferită de cea a tuturor celorlalți, se transformă într-o lebădă frumoasă, albă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.