Războiul religiilor – aproximativ 250 de creștini uciși în fiecare lună în lume

Odată cu escaladarea violenței împotriva creștinilor lumii, guvernul britanic a anunțat miercuri că a dispus o anchetă independentă asupra actelor de persecuție.

Scopul planului britanic este de a dezvolta măsuri practice pentru a sprijini creștinii din întreaga lume, în special femeile și copiii care sunt adesea supuși violenței sexuale, a raportat Reuters.

Aproximativ 215 de milioane de creștini din întreaga lume s-au confruntat cu persecuții anul trecut, afirmă o oficialitate britanică, cu aproximativ 250 de creștini uciși în fiecare lună.

„Atât de des este persecutată lumea creștină încât a devenit un motiv de luare de poziție”, a declarat secretarul britanic de externe, Jeremy Hunt, continuând în declarație. „Astăzi l-am rugat pe Episcopul Truro să propună modul în care guvernul britanic poate răspunde mai bine la situația creștinilor persecutați din întreaga lume. Putem și trebuie să facem mai mult.”

Ancheta britanică va examina persecuția creștină în Orientul Mijlociu, Africa și Asia, va analiza posibilitățile de sprijin britanic și va recomanda un răspuns politic cuprinzător, a spus reprezentantul guvernul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.