”Războiul religiilor” – efectul (sau eșecul) multiculturalismului! – Interzis să se închine în locuri publice

Subiectul nu este deloc ușor de abordat. Pe de o parte, libertățile individuale sau etnice ori religioase pe care le proclamă occidentul ca fiind valori, vin negate, pe de altă parte lipsa acelorași atitudini în orient, când este vorba de creștinism. În majoritatea țărilor preponderent islamice, creștinismul nu se bucură de libertățile pe care islamiștii LE PRETIND în occident. Apoi, multiculturalismul nu poate însemna INTERZICEREA rugăciunii creștinilor în propria lor țară cu tradiție creștină milenară.

Să se limiteze actul rugăciunii doar în biserici și temple pare o soluție aparent coerentă însă creează sentimentul de ilegalitate, de rugăciune pe ascuns… amintește de vremurile când creștinii erau persecutați… sau când aceștia plecau în cruciade să impună creștinismul în orient prin sabie, crimă și jaf!… Și, totuși, ar fi soluția de preferat pentru a se evita disputele.

Astfel, înțelegem cât de greu este să realizezi multiculturalism într-o societate în care se vrea și manipularea ei prin religii…! Puterile obscure ar trebui să aleagă: ori vor multiculturalism și metișizare, ori vor îndobitocirea mulțimilor prin religie!

Altfel privit, toată lumea are dreptate, și creștinii în propria țară să-și apere tradițiile, și noii veniți din țările islamice să aibă garantate drepturile la exprimarea religiozității…

Să pornim de la măsura cu care țările islamice îngăduie creștinismul, cu aceeași măsură să li se dea drepturi și în Europa… Voi cum credeți?


Interzis să se închine în locuri publice. Refuzul a fost cauzat de precedentul refuz al primarului de a acorda accesul la aceeași structură credincioșilor islamici conform unei norme comunale.

„Nu slujbelor în locurile publice”. Cu aceste cuvinte, primarul Magenta (Milano), Chiara Calati, a interzis celebrarea sărbătorii tradiționale pentru San Rocco în structura tehnică din centrul orașului.

În luna iulie un grup de credincioși islamici au cerut permisiunea să se întâlnească  în structura municipală pentru ca să se roage, după ce le-a fost interzis să facă acest lucru într-un parc public. Dublul refuz a fost explicat de primar pe Facebook: pentru că „o regulă, proprietățile municipale nu pot fi folosite ca un loc de cult”. Nici o procesiune pentru San Rocco: slujba va fi ținută în biserică.

Explicația primarului nu a reușit să calmeze oamenii, în special în rândul opoziției: consilieri ai Partidului Democrat cer explicații suplimentare, de asemenea, a acuzat primarul de „negarea libertăților constituționale“.

OPINIILE OAMENILOR:

”Într-o țară multietnică și multi-religioasă, așa cum devine Italia, este înțelept și necesar ca expresiile religioase colective  să aibă loc numai în locuri dedicate în mod special.”

”Italia este o țară cu istorie milenară și tradiție creștină. A neagă Liturghia în stradă înseamnă a nega identitatea.”

”În ciuda faptului că sunt creștin, aprob pe deplin rezoluția. Nu organizării întâlnirilor în locuri publice pentru TOATE religiile, nici măcar în fața Catedralei din Milano.” Sinteză știre sub separator, potrivit tgcom24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.