RCS&RDS a solicitat autorizarea aplicării unei suprataxe pe o perioadă de 12 luni

0

RCS&RDS, operator cu cele mai mici prețuri la telefonia mobilă pe piață locală, a solicitat autorității de reglementare în comunicații (ANCOM) autorizarea aplicării unei suprataxe pe o perioadă de 12 luni pentru serviciile de comunicații utilizate de clienții proprii în roaming în UE/SEE’, au precizat oficialii autorității, care analizează în prezent această cerere. ‘Conform regulamentului european’, spune ANCOM, ‘furnizorii care nu pot susține comercial furnizarea ‘Roam like at home’ pot solicita autorității naționale de reglementare o autorizare pentru a percepe utilizatorilor o suprataxa în plus față de tarifele naționale, încă de la primul minut/SMS/MB consumat în roaming în UE/SEE’.

„ANCOM a primit și analizează cererea RCS & RDS prin care solicita Autorității autorizarea aplicării unei suprataxe pe o perioadă de 12 luni pentru serviciile de comunicații utilizate de clienții proprii în roaming în UE/SEE. ANCOM va face publice rezultatele analizei după ce această va fi finalizată și comunicată furnizorului.
Conform regulamentului european, furnizorii care nu pot susține comercial furnizarea ‘Roam like at home’ pot solicita autorității naționale de reglementare o autorizare pentru a percepe utilizatorilor o suprataxa în plus față de tarifele naționale, încă de la primul minut/SMS/MB consumat în roaming în UE/SEE.„, au răspuns oficialii ANCOM.

DIGI, compania mamă a RCS&RDS, și-a avertizat investitorii înainte de listare, că își vede pus în pericol modelul de business prin eliminarea tarifelor de roaming
DIGI Communications N.V., compania mamă a RCS&RDS, operator cu cele mai mici prețuri la telefonia mobilă pe piață locală, și-a avertizat investitorii încă dinainte de listare asupra impactului material negativ pe care-l va avea asupra afacerii de telefonie mobilă noul regulament UE care prevede că, începând cu 15 iunie 2017, europenii vor putea să telefoneze, să trimită SMS-uri și să folosească date pe mobil atunci când călătoresc în alt stat UE, la același cost că și acasă.

Astfel, DIGI semnala în raportul anual pe 2016 că tarifele suplimentare cu amănuntul vor fi eliminate în roaming, dar va avea de plătit tarife semnificative de gros (tarife pe care operatorii le aplică între ei pentru utilizarea rețelelor în roaming).

‘Acest lucru va avea un impact material negativ asupra afacerii de telecomunicații mobile, în condițiile în care noi oferim în general pachete cu convorbiri nelimitate pentru un tarif fix. Acest model de business se bazează pe prețurile apelurilor pe piață locală, iar lipsă unor tarife suplimentare în roaming ar putea duce la o creștere masivă a consumului în roaming, care ar putea să ne genereze cheltuieli semnificative de roaming către alți operatori (n.a tarife de gros), pe care nu le-am putea recupera în conformitate cu actualul model de business.

Dacă ANCOM nu va aprobă cererea noastră privind aplicarea unei suprataxe conform termenilor Regulamentului de Roaming în UE anterior datei de 15 iunie 2017 și ulterior, la fiecare 12 luni, vom fi nevoiți să suportăm în totalitate costurile de gros în roaming ale clienților nostri„, se arată în raportul pe 2016 către investitori publicat de RCS&RDS.

RCS&RDS avea la sfârșitul anului trecut peste 3,2 milioane de clienți de comunicații mobile în România

Conform datelor DIGI Communications, RCS&RDS avea la sfârșitul anului trecut în România peste 10,173 milioane de abonamente (RGU-uri – unități generatoare de venituri), din care:

– Cablu TV (analogic și digital): 2,865 milioane de utilizatori
– Internet fix: 2,115 milioane de utilizatori
– Servicii de comunicații mobile: 3,213 milioane de utilizatori
– Telefonie fixă: 1,339 milioane de utilizatori
– DTH (televiziune prin satelit): 641.000 de utilizatori.
Atenție la roaming-ul la tarife că acasă în UE, din 15 iunie 2017: Furnizorul poate să perceapă suprataxe, dacă limitele de utilizare rezonabilă au fost depășite.(stireazilei.ro)

Facebook Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

vă rog adăugați un comentariu
introduceți numele aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.