REALITĂȚI INCREDIBILE – Ființe care rezistă la temperaturi de 750 de grade


Melcii vulcanici există. Au cochilii metalice și rezistă la temperaturi de 750 de grade

Acesta este melcul cu picioare solzoase, care a dezvoltat o coajă de METAL capabilă să supraviețuiască „condițiilor de viață imposibile” ale orificiilor vulcanice subacvatice.

De asemenea, partea moale care iese din coajă, cunoscută sub numele de picior, este acoperită cu plăci de fier.

Misterul acestui melc care locuiește în vulcani și a cochiliei sale metalice a fost dezvăluit recent de oamenii de știință de la Universitatea de Știință și Tehnologie din Hong Kong (HKUST).

Cercetătorii au colectat 20 de melci cu picioare solzoase, la aproximativ 2900 de metri (1,8 mile) sub nivelul mării, din Oceanul Indian.

Specia a fost găsită la o adâncime de aproximativ 1,5 – 1,7 mile în Oceanul Indian.

Printre descoperiri – un indiciu genetic al armurii metalice a melcului

„Am constatat că o genă, numită MTP – proteina de toleranță la metale – 9, a arătat o creștere de 27 de ori a populației cu mineralizarea sulfurii de fier în comparație cu cea din afară” – Dr. Qian Peiyuan

Oamenii de știință cred că această toleranță permite melcilor să supraviețuiască, deoarece ionii de fier din mediul lor reacționează cu sulful din solzii lor, creând sulfuri de fier.

„Descoperirea genomului acestui melc avansează cunoștințele noastre despre mecanismul genetic al moluștelor, punând bazele genetice care deschid calea pentru o posibilă aplicare tehnologică”, a mai spus Dr. Qian Peiyuan.

Echipa HKUST consideră că munca lor ar putea, de asemenea, deschide calea către „remedii potențiale” și în domeniul medicinii.

Studiul complet a fost publicat în  Nature Communications 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.