Recentele infecții coronavirus din Italia ar părea că NU au nicio legătură cu China

Numărul de noi cazuri de coronavirus în Italia și Coreea de Sud a crescut astăzi, duminică, ceea ce a determinat autoritățile să facă noi pași în încercarea de a combate epidemia virală. Cel puțin noi opt decese în Iran.

Autoritățile italiene au anunțat că închid evenimentele carnavalului din Veneția, deoarece cel puțin 133 de persoane au fost raportate că au fost infectate cu COVID-19 în țară. Aproape toate cazurile italiene sunt grupate în nord, inclusiv în regiunea nord-estică a Veneto, care include Veneția. Potrivit Foxnews.

Zeci de cazuri confirmate recent au provocat închiderea tuturor școlilor și universităților nu numai din Milano, ci în toată regiunea Lombardiei, pentru o perioadă nedeterminată,  cinematografele, concertele și întrunirile publice au fost de asemenea interzise.

Primele cazuri din Italia – cel al unui cuplu chinez căsătorit aflat în vacanță la Roma – au apărut la începutul lunii februarie. Până în prezent, în țară au fost raportate două decese, în timp ce 27 au fost în terapie intensivă încă de duminică, au spus oficialii.

Autoritățile din domeniul sănătății au declarat că nu au găsit pacientul zero care să poată fi în spatele epidemiei din nordul țării. Un bărbat care a călătorit în China s-a crezut că ar fi îmbolnăvit un alt bărbat în vârstă de 38 de ani din nordul țării, a fost negativ.

Printre „măsurile extraordinare” anunțate de oficialii italieni se numără de fapt carantina a aproximativ o duzină de orașe din regiunile nordice ale Lombardiei și Veneto, unde locuiesc aproximativ 50.000 de oameni.

„Contagiozitatea acestui virus este foarte puternică și destul de virulentă”, a declarat duminică șeful sănătății lombarde, Giulio Gallera.

Episcopii diferitelor eparhii din nordul Italiei au emis, duminică, directivele potrivit cărora vasele de aghiazmă trebuie să fie păstrate goale, ca napolitele de comuniune să fie puse în mâinile credincioșilor și nu direct în gura lor de către preoții care celebrează Liturghia și că în ritualuri să se abțină credincioșii de la strângerea mâinilor sau de la schimbul sărutărilor în timpul semnului simbolic al ritualului de pace.

Arhiepiscopul Rino Fisichella, un oficial al Vaticanului ai cărui frați trăiesc într-unul dintre cele mai lovite orașe, Codogno, a refuzat să dramatizeze măsurile.

„Este de la sine înțeles că trebuie să folosim toată prudența necesară pentru a evita răspândirea virusului printre credincioși”, a spus el.


Președintele sud-coreean, Moon Jae-in, a declarat duminică că și-a pus țara în alertă ridicată pentru boli infecțioase și a ordonat oficialilor să ia măsuri „fără precedent și puternice” pentru combaterea epidemiei virale în creștere care a infectat cel mai mult peste 600 de persoane în țară, în ultimele zile.

Moon a spus că guvernul său a decis să crească nivelul de alertă antivirus cu un nivel până la „Roșu”, cel mai înalt nivel care permite autorităților să ordone închiderea temporară a școlilor și să reducă operațiunile de transport public și zborurile către și dinspre spre Coreea de Sud.

Liderul sud-coreean a spus că epidemia „a atins un bazin hidrografic” și că zilele următoare vor fi „critice”.

Coreea de Sud a anunțat 169 de cazuri noi de virus, ceea ce a adus totalul țării la 602. Țara a mai raportat încă trei decese, ceea ce a atras numărul de decese la șase.


În timp ce numărul de pacienți din întreaga lume este în creștere, unele grupuri de virus nu au arătat nicio legătură cu China, iar experții se străduiesc să urmărească punctul de plecare al acestor surse de infecție. Organizația Mondială a Sănătății a declarat sâmbătă că au fost raportate cel puțin 18 cazuri confirmate în Iran.


Ministerul iranian al Sănătății a declarat duminică că cel puțin opt persoane au murit în focarul acelei țări, care a fost raportat pentru prima dată miercuri și că s-a concentrat în principal pe orașul Qom.

În timp ce OMS nu a spus încă unde au apărut cazurile din Iran, ministrul Sănătății din țară, Saeed Namaki, a declarat la televiziunea de stat că …oficialii erau aproape siguri că virusul a venit din China la Qom în Iran. Printre cei care au murit în urma virusului s-a numărat un comerciant care a efectuat regulat călătorii între cele două țări folosind zboruri indirecte în ultimele săptămâni după ce Iranul a oprit zborurile directe ale pasagerilor în China, potrivit Namaki.

El nu a spus când comerciantul s-a întors din China în Iran sau ce măsuri au făcut oficialii de sănătate în carantină și să-i monitorizeze pe cei cu care a intrat în contact.

Oficialii din domeniul sănătății au spus că vor contribui la punerea la dispoziție a iranienilor de măști și de dezinfectanți, în ciuda îngrijorărilor cu privire la faptul că stocul a fost redus în farmaciile capitalei.

Vineri, iranienii au participat și la urne pentru alegerile parlamentare naționale, mulți alegători purtând măști. Duminică, ministerul iranian de interne a declarat că participarea la alegerile parlamentare de săptămâna trecută a fost de 42,57 la sută, cea mai mică de la revoluția din 1979 a țării, când a ajuns la putere un guvern cleric șiit.

Liderul suprem Ayatollah, Ali Khamenei, a declarat că inamicii Iranului au încercat să descurajeze oamenii să vină la vot, exagerând amenințarea privind virusul.

„Această propagandă alarmantă despre virus a început cu câteva luni în urmă și a crescut chiar înainte de alegeri”, a spus Khamenei, potrivit site-ului său oficial Khamenei. „Mass-media lor nu a ratat cea mai mică oportunitate de a descuraja alegătorii iranieni și de a recurge la scuza bolii și a virusului.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.