Redeschiderea școlilor, aceasta va fi cea mai puțin în formă generație?

Redeschiderea școlilor, aceasta va fi cea mai puțin în formă generație?

Răspunsurile de sănătate publică la pandemie s-au concentrat asupra combaterii coronavirusului, dar atenția se îndreaptă acum către lista în creștere a efectelor negative ale măsurilor de izolare a COVID-19.

Una dintre aceste probleme este nivelul scăzut a condiției fizice în rândul copiilor și adolescenților. Potrivit theconvesation.com

O formă de fitness este cardio fitness (sau fitness cardio-respirator, pentru a-i da numele complet), care face să crească armonios capacitatea inimii, plămânilor și a vaselor de sânge de a furniza oxigen către celulele corpului.

Acest tip de fitness poate fi evaluat folosind teste de mers (mersul pe jos, apoi măsurarea recuperării ritmului cardiac),

alergarea pe distanță și teste de pas (cunoscute și sub numele de teste de bip), care măsoară numărul de alergări de 20 de metri, înainte și înapoi, pe care o poate face o persoană înainte de epuizare.

Fitnessul cardio este important deoarece este legat de învățarea copiilor și de performanța școlară. De asemenea, este legat de sănătatea, bunăstarea și calitatea vieții lor actuale și viitoare.

Copiii și adolescenții aflați mai în formă învață mai bine și sunt mai sănătoși decât cei mai puțin apți și tind să fie mai sănătoși când ajung maturi.

Multe țări nu reușesc să urmărească capacitatea tinerilor lor.

Cercetările din 2018 în 49 de țări au constatat că doar 22 din cele 49 de țări aveau date cardio-naționale utile.

Starea de fitness a fost adecvată doar la aproximativ 40% dintre copii și adolescenți la nivel global.

Și în majoritatea țărilor am văzut o tendință clară: capacitatea fizică a tinerilor a scăzut, la nivel global, în ultimele decenii.

Copiii moderni sunt diferiți de copiii din trecut. De asemenea, sunt mai grași.

Declinul constant a capacității de sănătate a copiilor și adolescenților în ultimele decenii ar fi putut fi accelerat de lockdown-ul coronavirus.

La începutul izolării, s-a prezis că mai puțin timp în aer liber, mai mult timp acasă și absența de la școală va reduce nivelul de activitate fizică necesar pentru menținerea fitnessului copiilor.

Studiul recent din Canada a constatat că mulți dintre copii și adolescenți au redus timpul în aer liber, au redus activitatea fizică și au crescut timpul de stat pe ecrane, reducând eventual activitatea cardio.

Dacă este adevărat, această scădere accentuată a fitnessului în 2020 a făcut probabil ca generația actuală de copii să fie cea mai puțin în formă din istorie.

Fitness-ul nu se referă doar la sistemul cardio-respirator.

Fitness-ul musculo-scheletic (forța musculară, rezistența și flexibilitatea) este, de asemenea, important pentru sănătate.

Fitness-ul musculo-scheletic al copiilor a scăzut, de asemenea, în ultimele decenii și probabil a scăzut și mai recent din cauza activității fizice reduse în timpul izolării.

Scăderea fitnessului muscular și osos va duce la o fragilitate mai mare, un echilibru mai slab (cu un risc crescut de căderi) și oase mai slabe la bătrânețe.

Atenția noastră cu privire la modificările eligibilității copiilor și adolescenților în timpul blocării provine din monitorizarea limitată a eligibilității în majoritatea țărilor.

Starea de fitness a scăzut probabil la mulți tineri, dar acest declin va fi dificil de confirmat dacă nu monitorizăm fitness-ul copiilor mai sistematic decât în ​​trecut.

Lipsa urmăririi naționale a fitnessului înseamnă că, oarecum, criza fitnessului este aproape invizibilă.

Dacă nu urmărim condiția fizică, este puțin probabil să depunem eforturi pentru a o remedia.

Motive pentru optimism

În ciuda aptitudinilor fizice scăzute și în scădere a copiilor și adolescenților la nivel global, există motive pentru a fi optimiști.

Cercetarea noastră globală din 2018 a constatat că aproximativ 90% dintre copii și adolescenți din Japonia erau în condiție adecvată, în parte deoarece sunt mai activi și au un nivel mai scăzut de grăsime corporală decât copiii din multe alte țări.

În Slovenia, de exemplu, un program național de monitorizare a fitnessului în școlile primare și secundare a constatat că aptitudinea fizică scădea.

Ca răspuns, a fost pus în aplicare un program de stil de viață sănătos, iar acum, peste 80% dintre elevii din școlile slovene sunt în stare de fitness și activități fizice adecvate.

Odată cu redeschiderea școlilor, este recunoscută necesitatea de a aborda problemele cauzate sau agravate de coronavirus, cum ar fi criza de sănătate mintală în rândul tinerilor.

Starea de fitness scăzută și în scădere este o criză mai puțin vizibilă, cu consecințe grave pe termen lung.

Am putea începe abordarea acesteia monitorizând eligibilitatea pentru redeschiderea școlilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.