Referendum în Italia, s-a votat ieri, 4 decembrie 2016, reforma cade

rfr
Guvernul italian a propus cetățenilor Italiei o serie de modificări constituționale iar răspunsul țării a fost un usturător NU, determinând primul ministru italian, Matteo Renzi, să mențină promisiunea făcută înainte de vot și să demisioneze.
Reforma propusă avea ca scop „Prevederi pentru depășirea bicameralismul paritar”, în practică, înseamna ca viitoarele Camera Deputaților și Senatul să nu mai fi avut aceleași sarcini. De exemplu, ar fi urmat ca doar Camera Deputaților să voteze încrederea Guvernului, în timp ce noul Senat să aibă un număr limitat de competențe pe care oricum și acestea, să le legifereze împreună cu Camera Deputaților;
„Reducerea parlamentului” – noul Senat să fi fost compus doar din 100 de membri (în prezent, sunt 315). Senatorii să fi fost aleși de către adunările regionale, dintre consilierii regionali și dintre primarii din regiune;
„Limitarea costurilor de funcționare a instituțiilor”, deoarece numărul de senatori va fi redus, să fi avut loc o scădere a cheltuielilor. Potrivit guvernului, în total, reforma constituțională ar fi economisit aproximativ 500 de milioane de euro. „Suprimarea CNEL”: cu aprobarea reformei Consiliului Național Economic și Muncii (articolul 99 din Constituție), care este responsabil cu furnizarea de consultanță tehnică Parlamentului (aproape niciodată, de fapt, nu a fost folosit), să fi fost desființat; „Revizuirea titlului V din partea a II-a Constituției”: reforma urmărea să se fi modificat titlul V din Constituție. În detaliu, există o reducere a autonomiei regiunilor, în timp ce provinciile să fi fost desființate.
După cum se observă, sub scuza economiei de bani alocați de la buget pentru aleși, s-a încercat desființarea în bună parte a mecanismelor democratice pentru ca să lase loc puterii unui număr restrâns de factori printre care nu se numără și cetățeanul de rând, acestuia limitându-i-se reprezentativitatea.
Prin acest Nu poporul italian a demonstrat că are educație democratică profundă și nu se lasă manipulat de globaliștii care formează C.E., de puterea de la Berlin, care visează la o supremație indiscutabilă în Europa, de oricine ar tenta să limiteze, sub scuza economiei de bani, sistemul democratic. Italienii au înțeles că nu banii ar trebui să fie priviți cât importanța menținerii democrației, fiindcă, prin astfel de reforme, încet-încet, se merge spre totalitarism, tehnocrație absolutistă și alte aberații, unelte utile globalizării.
Bursele, chiar dacă sondajele indicau nu-ul, ar părea că sunt încă instabile, probabil stabilitatea nu o poate aduce acest referendum, indiferent de rezultate, ci alte pârghii și inginerii financiare, manevre și speculații utilizate de către cei care au interesul să destabilizeze unele țări europene în favoarea Germaniei sau a altor puteri. Sunt tot mai puțini italieni care cred că bursele se mișcă pe principii corecte, de piață sau că politicul poate influența într-atât, câtă vreme reforma propusă nu avea ca subiect chestiuni de piață și producție.

1 COMENTARIU

  1. up date, Primului Ministru italian, Matteo Renzi, nu i-a fost acceptată demisia de către președintele în funcție Sergio Mattarella

Comments are closed.