Regiunea viticolă Dealu Mare pe podium între cele mai rafinate vinuri

Ziarul britanic The Independent a întocmit un top 14 al celor mai bune vinuri din Europa de Est. Conform jurnaliștilor britanici,vinurile din România sau Georgia au fost tratate ca participanți nedoriți la petrecerile iubitorului de vin.

“În ultimii ani, cu tehnologie și know-how adesea importate de la vecinii lor occidentali, o gamă întreagă de vinuri de cea mai bună calitate sunt acum disponibile la prețuri care nu vor sparge banca din țări precum România, Ungaria, Bulgaria, Slovenia, Croația și Georgia”, conform ziarului site-ului independent.co.uk.

Pe locul 1 , în acest top, este un vin din Ungaria, Kovács Nimród Monopole Blues Kékfrankos-2015-prețul fiind de 13,2 lire/sticlă. Este un vin roșu, care se numește după un tip de muzică, din podgoriile Kovács Nimród, regiunea viticolă Eger din Ungaria.

Majestic Loves Grüner Veltliner 2017 este pe locul 2, costă 6.99 lire/sticlă. Grüner Veltliner este un soi de struguri de vin alb care se găsește în Austria, Slovacia, Republica Cehă și, în acest caz, Ungaria. Fructul, răcoritor, dar uscat, acest vin este o vară excelentă de vară.

Kronos Pinot Noir ediție limitată 2014- este pe locul 3. O sticlă de vin costă 8,99 lire, produs într-o ediție limitată de doar 6.600 de sticle, acesta este un bogat, neted cimbru de pinot din regiunea viticolă Carpatică din Dealu Mare din România. Maturată în stejar francez, există o mulțime de arome de fructe moi cu note de vanilie, condimente și ierburi.

Paparuda Sauvignon Blanc 2017, ocupă locul 4, 7,40 lire/sticla. Din vinăria Cramele Recaș, înființată de Philip Cox, născută în Bristol, în regiunea Banat din afara Timișoarei, în vestul României, vine o blândă sauvignon răcoritoare și fructuoasă.
În acest top, pe locurile 7 și 8 se regăsesc Rhea Vigonier 2014, respectiv Waitrose Blueprint Romanian Pinot Noir 2017. Prețurile variază între 8.99 și 6.99 lire/sticlă. Ambele sortimente provin din Cramele Halewood din România, cel mai mare producător și exportator de vinuri românești din această țară.