Reîntors în țară, după ani de muncă în Italia, a donat o ambulanță spitalului orașului natal

Liviu Bledea, un sighetean în vârstă de 40 de ani, nu a uitat de unde a plecat și a donat comunității în care a crescut o ambulanță.

Demersurile au durat aproximativ trei luni, însă spune bărbatul a meritat toate eforturile.

Liviu Bledea a lucrat în Italia timp de 11 ani, țară în care are acte de rezidență și drept de muncă. Scrie și vorbește fluent limba italiană, lucruri învățate în Peninsula care l-a adoptat.

Dar, hotărât să facă ceva pentru comunitatea în care a crescut, Liviu Bledea s-a întors acasă la Sighetu Marmației, unde intenționează să își pună pe picioare o afacere în domeniul construcțiilor. Potrivit axanews.ro

În urmă cu un an s-a lovit de lipsurile pe care comunitatea sigheteană le are. Astfel, s-a decis să facă ceva în acest sens și a demarat procedurile de achiziționare a unei ambulanțe din Milano, autospecială pe care ulterior a donat-o Spitalului Municipal Sighetu Marmației.

„Am făcut acest gest strict pentru a ajuta alți oameni, cei care au nevoie și pentru comunitate. Și la Spitalul din Sighetu Marmației chiar era nevoie. Mi-am zis că dacă statul român nu face nimic, noi de ce nu am putea face, din puținul pe care îl avem? Nu vreau să creadă lumea că eu sunt milionar sau așa mai departe. Din puținul pe care îl am, dau și la altul. Eu am văzut cum fac cei din Italia și se poate face și aici, uniți mână de la mână. Sunt și la noi persoane, cum zic italienii, care sunt pentru bine, dar majoritatea sunt doar pentru ei. Am avut foarte multe de învățat dincolo și m-am lovit de câteva lucruri. Atunci am zis că dacă pot să fac un bine, îl fac”, spune Liviu Bledea.

Ambulanța a costat 8.500 de euro, iar demersurile au durat aproximativ trei luni de zile, asta implicând și timpii de așteptare la solicitările făcute.

„Demersurile au durat. Le-am explicat în primul rând celor de la Prefectura de la Milano ce vreau să fac cu ambulanța. Am dat o declarație pe proprie răspundere că vreau să fac o donație și intenția mi-a fost acceptată până la urmă. Am înmatriculat mai apoi ambulanța pe mine, am făcut asigurarea și am donat-o. Durează procedura foarte mult”, a mai adăugat Liviu Bledea.

Sigheteanul este decis să rămână acasă, să facă ceva pentru comunitatea și țara din care face parte. Spune că a întâmpinat deja multe piedici, dar este decis să reziste acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.