Relațiile Rusia-SUA din ce în ce mai deteriorate, războiul rece se înfierbântă

Relațiile Rusia-SUA din ce în ce mai deteriorate, războiul rece se înfierbântă

Pacific: Interceptări balistice americane de rachete nucleare. Experimente și lansări de rachete din partea Coreii de Nord. SUA pune embargou Rusiei. România: se pune rău cu Rusia prin acea interzicere aeriană pentru Rogozin. Și încă multe altele… Se pare că adunarea G20 a fost de fapt un fel de Yalta, Malta sau alte adunări pentru împărțirea lumii!!!… Amenințările cu război indică faptul că scenariile trebuiesc puse în practică: distrugerea planetei nu din cauza încălzirii globale, de asta Trump dă doi bani pe Acordul de la Paris privind mediul, știe că în curând va fi și mai fierbinte pe Terra!… Când se ajunge la trimiterea diplomaților acasă, este limpede, urmează deranjul!… Puțini înțelegem faptul că din niciun război nu iese învingător, oricâtă pagubă i-ai face inamicului și oricâtă pradă de război ai aduna: ți-ai trimis la moartea poporul, pentru ce?


Rusia va expulza 755 de diplomați americani, ca răspuns la sancțiunile împotriva Moscovei votate săptămâna aceasta de Congresul Statelor Unite, a anunțat duminică președintele Vladimir Putin într-un interviu pentru postul public de televiziune.

“Am așteptat suficient, sperând că situația s-ar putea îmbunătăți”, a declarat liderul de la Kremlin”, precizând totuşi că Moscova și Washingtonul înregistrează progrese în cooperarea internațională.

Duminică, Vladimir Putin a precizat că în reprezentanțele diplomatice americane din țara sa încă mai lucrează peste 1000 de angajați. Expulzarea a 755 dintre ei ar urma să reducă efectivul la nivelul celui al diplomației ruse în Statele Unite, după ce Washingtonul a expulzat 35 de diplomați ruși în decembrie anul trecut, spre finalul mandatului președintelui Barack Obama.

Casa Albă a anunțat vineri că președintele american Donald Trump va promulga sancțiunile împotriva Rusiei, așa cum au fost votate aproape în unanimitate marți în Camera Reprezentanților din Congresul SUA și joi în Senat, ca reacție la presupusul amestec al Moscovei în alegerile prezidențiale americane din 2016.

Măsurile adoptate de Washington ar putea duce și la sancționarea unor firme din Uniunea Europeană. Potrivit moldova.org