Ritual demn de urmat: onorează nașterea unei fiice cu un ritual unic de plantare a 111 pomi fructiferi

De obicei în culturile asiatice, nașterea unei fete este considerată un fapt nefericit, datorită sistemului de zestre care devine o povară financiară pentru părinți. Din acest motiv, fiicele nu au fost niciodată sărbătorite precum fiii.

Dar, într-un sat din India, locuitorii onorează nașterea unei fiice cu un ritual unic de plantare a 111 pomi fructiferi.

Se crede că numărul 111 din cultura indiană duce la succes, iar acesta este exact sentimentul pe care s-a întemeiat practica. Potrivit goodnewsnetwork.org

Prin această tradiție, de fiecare dată când se naște o fată, oamenii din Piplantri, Rajasthan, combat prejudecățile istorice împotriva fiicelor lor și înfrumusețează patria în același timp.

Fostul lider al satului, Shyam Sundar Palawal, a început practica în 2006 pentru a onora moartea fiicei sale Kiran.

Dorind să garanteze protecția și asistența viitoare a fetelor din sat, a lansat un program care nu numai că va îmbunătăți mediul local, dar va strânge fonduri pentru familia fetei. Obiceiul nobil durează de mai bine de un deceniu.

Pentru a se asigura că femeile tinere sunt întotdeauna pregătite, sătenii se mobilizează să strângă 30.000 de rupii (480 dolari) pentru a fi alocate drept fond pentru următorii douăzeci de ani. Părinții copilului întorc apoi gestul semnând un jurământ prin care fiica ei nu se va căsători până la 18 ani și că va primi o educație.

Aceste acțiuni incredibile nu sunt doar o speranță pentru viitorul egalității de gen în India. Plantarea pomilor fructiferi a garantat disponibilitatea resurselor pentru populația în extindere a satului. Cu 60-65 de fete născute în fiecare an, Piplantri a plantat 350.000 de copaci.

Din compasiunea unui bărbat, peste un sfert de milion de copaci dau roade și sute de fete au devenit independente și auto-suficiente.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.