Roboții care fac în locul tău cumpărăturile

O flotă de roboți pe roți care fac cumpărături în orașul englez Milton Keynes și-a văzut popularitatea crescând.

robot util
tehnologii utile

Roboții, care abia ajung la înălțimea genunchiului unui adult și arată ca niște cutii din plastic albe, netede, montate pe șase roți negre, sunt o imagine familiară în oraș, unde aceștia furnizează oamenilor hrană de peste doi ani. Potrivit Reuters.

Dar, de când guvernul a impus măsuri stricte de distanțare socială pe 23 martie, dispozitivele au fost mai aglomerate ca niciodată, oferind servicii personalului de la Serviciul Național de Sănătate gratuit și întâmpinând cererea publicului din ce în ce mai mare.

„În prezent oferim livrare gratuită doar tuturor lucrătorilor din spitalele din comunitate. Vrem să le facem viața puțin mai ușoară pentru acești oameni în aceste momente foarte stresante”, a declarat Henry Harris-Burland, de la Starship, compania care produce roboți.

„Mulți muncesc și 80 de ore pe săptămână și nu au timp să meargă la magazinul alimentar local, așa că folosesc roboții noștri pentru a-și face cumpărăturile”, a spus el. „Suntem onorați să facem parte din această soluție.”

Roboții au ceea ce arată ca o antenă, completată la vârf cu un steag roșu mic, pentru a le face vizibile. Sunt suficient de mari pentru a transporta mai multe pungi de cumpărături și un bax de sticle.

Starship și-a dublat flota de roboți de livrare către Milton Keynes la 70% în ultimele trei săptămâni. Harris-Burland a spus că a finalizat 100.000 de livrări autonome în oraș.

„Mulți rezidenți ne-au contactat online cerându-ne să livrăm în cartierul lor”, a spus el, adăugând „Facem tot ce putem pentru a extinde serviciul pentru a oferi acesta mai multor persoane, în special în aceste momente foarte delicate.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.