Rochia de mireasă croită dintr-o …parașută… – o poveste romantică

Nu multe mirese se pot lăuda că poartă o …parașută… pentru ceremonia căsătoriei, dar o femeie, pe nume Ruth, a făcut-o doar atunci când s-a căsătorit cu prietenul ei din copilărie, Claude Hensinger, la scurt timp după cel de-al doilea război mondial.

Parașuta a supraviețuit, împreună cu mirele, în timpul unei misiuni întrerupte de al doilea război mondial, când maiorul Hensinger era pilot al unui avion B-29. În august 1944, se întorcea la o bază aliată dintr-un bombardament pe Yowata, Japonia, când …un motor a luat foc.

Întregul echipaj a trebuit să abandoneze avionul deasupra Chinei și tocmai atunci parașuta  s-a deschis pentru a-i salva viața. În acea noapte, ea a servit, de asemenea, și ca pătură și ca pernă pentru Hensinger, în timp ce aștepta zorile.

Din fericire, echipajul a putut marșa a doua zi și au fost întâmpinați de chinezii prietenoși. Maiorul Hensinger a putut să se întoarcă în siguranță în Statele Unite și când războiul s-a încheiat, un an mai târziu, s-a mutat înapoi în Pennsylvania lui natală, luând cu el parașuta salvatoare.

Din nou în viața civilă, Claude a decis să o caute pe prietena sa Ruth, să o îmbrățișeze. Când a venit momentul să-i propună căsătoria, Ruth a fost surprinsă văzându-l pe Hensinger în genunchi, oferind nu un inel, ci …țesătura prețioasă care l-a ajutat în timpul războiului.

„Aceasta este parașuta care mi-a salvat viața. Vreau să-ți faci din ea o rochie de mireasă”, a spus el.

În timp ce Ruth nu era exact sigură ce și cum să facă din bucata masivă de material, inspirația i-a venit când a văzut o rochie într-o vitrină, concepută să arate precum cea descrisă în Pe aripile vântului.

El a angajat un croitor local pentru a coase corsetul și voalul, iar Ruth însăși a proiectat și a creat rochia din parașută. El a folosit cablurile de la parașută pentru a-i face volane,  lăsând-o în urmă o trenă princiară…

Cu cererea sa în căsătorie cu o rochie de mireasă realizată din parașuta mirelui, Claude s-a căsătorit cu Ruth în biserica luterană din Neffs, Pennsylvania, la 19 iulie 1947.

Rochia istorică a fost purtată ulterior atât de fiica acestui cuplu cât și de mireasa nepotului, iar astăzi este găzduită la Muzeul Smithsonian ca obiect semnificativ din istoria americană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.