Rochia de mireasă croită dintr-o …parașută… – o poveste romantică

Nu multe mirese se pot lăuda că poartă o …parașută… pentru ceremonia căsătoriei, dar o femeie, pe nume Ruth, a făcut-o doar atunci când s-a căsătorit cu prietenul ei din copilărie, Claude Hensinger, la scurt timp după cel de-al doilea război mondial.

Parașuta a supraviețuit, împreună cu mirele, în timpul unei misiuni întrerupte de al doilea război mondial, când maiorul Hensinger era pilot al unui avion B-29. În august 1944, se întorcea la o bază aliată dintr-un bombardament pe Yowata, Japonia, când …un motor a luat foc.

Întregul echipaj a trebuit să abandoneze avionul deasupra Chinei și tocmai atunci parașuta  s-a deschis pentru a-i salva viața. În acea noapte, ea a servit, de asemenea, și ca pătură și ca pernă pentru Hensinger, în timp ce aștepta zorile.

Din fericire, echipajul a putut marșa a doua zi și au fost întâmpinați de chinezii prietenoși. Maiorul Hensinger a putut să se întoarcă în siguranță în Statele Unite și când războiul s-a încheiat, un an mai târziu, s-a mutat înapoi în Pennsylvania lui natală, luând cu el parașuta salvatoare.

Din nou în viața civilă, Claude a decis să o caute pe prietena sa Ruth, să o îmbrățișeze. Când a venit momentul să-i propună căsătoria, Ruth a fost surprinsă văzându-l pe Hensinger în genunchi, oferind nu un inel, ci …țesătura prețioasă care l-a ajutat în timpul războiului.

„Aceasta este parașuta care mi-a salvat viața. Vreau să-ți faci din ea o rochie de mireasă”, a spus el.

În timp ce Ruth nu era exact sigură ce și cum să facă din bucata masivă de material, inspirația i-a venit când a văzut o rochie într-o vitrină, concepută să arate precum cea descrisă în Pe aripile vântului.

El a angajat un croitor local pentru a coase corsetul și voalul, iar Ruth însăși a proiectat și a creat rochia din parașută. El a folosit cablurile de la parașută pentru a-i face volane,  lăsând-o în urmă o trenă princiară…

Cu cererea sa în căsătorie cu o rochie de mireasă realizată din parașuta mirelui, Claude s-a căsătorit cu Ruth în biserica luterană din Neffs, Pennsylvania, la 19 iulie 1947.

Rochia istorică a fost purtată ulterior atât de fiica acestui cuplu cât și de mireasa nepotului, iar astăzi este găzduită la Muzeul Smithsonian ca obiect semnificativ din istoria americană.

Facebook Comments