Roger Federer este înainte de tenis, un familist convins

Roger Federer a dezvăluit că refuză să doarmă fără soția sa, cei doi fiind împreună de nouă ani. Faimosul jucător de tenis în vârstă de 37 de ani a recunoscut că soția, copiii și prietenii se află pe primul loc pentru el, deși este pasionat de tenis.

Jucătorul a declarat că refuză să doarmă singur, chiar dacă asta înseamnă că va auzi și plânsul copiilor. „Refuz să părăsesc patul cu soția mea. Ne-am dorit dintotdeauna copii, dar visul meu a fost să fiu cu ea și nu în alt dormitor sau la alt etaj. Aș prefera să dorm deși îi aud pe copii țipând decât (să dorm) fără soția mea”, a declarat Federer, recunoscând că asta poate fi dificil câteodată.

Într-un interviu pentru The Sunday Times, Roger Federer a declarat că soția sa, Mirka, și cei patru copii, care urmează cursuri acasă, îl urmează peste tot în turnee. Acesta a spus că alături de ei călătoresc și bona și profesoara copiilor, însă el plănuiește să îi înscrie la școală în Elveția atunci când se va retrage.

Federer nu a precizat însă când se va întampla acest lucru, jucătorul recunoscând că soția, copiii și prietenii au fost cei mai importanți, iar dacă el câștigă mai multe turnee este „fantastic”, însă dacă nu se întamplă asta, „este totul bine”.

Roger Federer ocupă în prezent locul 3 în topul ATP, a câștigat 20 de titluri Grand Slam, fiind singurul jucător din istorie cu atât de multe titluri la individual.

El a vorbit și despre reacția Serenei Williams în timpul finalei din septembrie, atunci când ea a fost penalizată deoarece l-a numit pe arbitru „hoț și mincinos”. Federer a declarat că s-a gândit că Serena ar fi trebuit să plece atunci, însă el a apărat-o când a venit vorba despre interzicerea costumului purtat de jucătoare.

Federer și Serena Williams vor fi rivali într-un meci pentru Cupa Hopman. Roger Federer va juca alături de Belinda Bencic împotriva Serenei Williams și a lui Frances Tiafoe pe 1 ianuarie 2019, ei încercând să apere titlul câștigat anul acesta.