Roma – 24 ianuarie: Unei adolescente de 15 ani i s-a făcut rău la școală (cauza: abuzul de alcool) – transportată de urgență la spital

S-a întâmplat unei eleve de 15 ani la Roma, Liceul Russell (unde săptămâna alternativă de predare a fost imediat suspendată de către director). Fata a fost salvată în jurul orei 13, după ce s-a prăbușit pe scările institutului simțindu-se rău din cauza abuzului de alcool. A ajuns la spital sub cod roșu. Poliția a intervenit la fața locului.
Când poliția a sosit, fata fusese deja transportată la spitalul San Giovanni, unde a venit și tatăl fetei. Așa cum a fost reconstruit cazul, atunci când fetei i s-a făcut rău pe scări, profesorii i-au acordat  prim-ajutorul corespunzător apoi au sunat la 118, care, sosind ambulanța,  au transportat-o ​ la spital. „Începând de joi, 25 ianuarie 2018, săptămâna de predare alternativă este întreruptă și lecțiile sunt reluate în mod regulat în conformitate cu orarul obișnuit„, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul Liceului Russel.

Rămâne de stabilit în ce condiții a ajuns fata să consume alcool, cine i l-a procurat, cu cine a băut, și care sunt motivele fetei, teribilism, inadaptare socială, anturajul sau… probleme în familie.