Roma – chiriași, dacă proprietarii nu înregistrează un contract de închiriere, sunt în drept să nu plătească deloc chiria.

O sentință importantă, 87/2017, a Curții Constituționale din Italia, admisă la data de 13 Aprilie 2017: toți cei care între 2011 și 2015 au fost denunțați la Agenzia delle Entrate (direcția financiară) cu închirierile la negru, vor trebui să plătească un cuantum echivalent a de trei ori venitul cadastral corespunzând pentru spațiile închiriate fără contract înregistrat.

În ciuda sentinței anterioare de neconstituționalitate a articolului 3, punctul 8  și 9 din Decretul 23/2011, care tocmai recompensa pe chiriașii care denunțau proprietarii pentru absența unui contract legal de închiriere, Curtea Constituțională Italiană a declarat inadmisibilă cererea de neconstituționalitate prezentată de Tribunalul Roma și a stabilit reguli clare contra închirierea la negru prevăzând menținerea aplicării cuantumului redus pentru acei care și-au denunțat proprietarii în perioada de referință.

În fine, vești bune pentru chiriași, dacă proprietarii nu înregistrează un contract de închiriere, sunt în drept să nu plătească deloc chiria.

La Roma cei interesați pot solicita consultanță la avocatul cetățeanului (l’avvocato del cittadino)

Acesta oferă asistență pentru a completa  cedolare secco (modulul forfetar) – Asociația oferă consiliere juridică și asistența sindicală în pregătirea și înregistrarea tuturor tipurilor de contracte, inclusiv privind impozitul forfetar cu chiriile negociate, click aici pe textul marcat în roșu pentru a vă informa în detaliu. Affitto in nero: ecco chi può continuare a pagare i „micro-canoni”
Sportello Affitti di Avvocato del Cittadino, chiamate allo 06.45433408“ (sursa: Roma Today)

_________________________________________

Orice sugestie sau comentariu ne-ar ajuta să îmbunătățim ziarul. Iar dacă poți considera articolul interesant și demn să îl afle și alții, te rugăm să îl distribui, ai aici mai jos butoanele anume. Mulțumim.