Roma: Guvernul lucrează la măsuri pentru sprijinirea economică a cetățenilor

Roma: Guvernul lucrează la măsuri pentru sprijinirea economică a cetățenilor

Oprite termenele de scadențe fiscale pentru toată lumea, deja asigurat. Și facturile sunt studiate pentru a ușura familiile și întreprinderile. Sunt pe parcurs și rețele de siguranță socială, concedii speciale, asistență pentru lichiditatea corporativă și noi măsuri pentru a ajuta serviciul de sănătate în dificultate pentru epidemia de coronavirus. Potrivit tgcom24.

Guvernul încearcă să consolideze și să lucreze la un fel de super-decret care ar putea adapta, de asemenea, numeroasele sugestii prezentate de ministere, de la amânarea întâlnirilor electorale până la unele scadențe ale documentelor sau revizuirilor auto.

Cu toate acestea, încă se ia în considerare dacă se vor condensa toate intervențiile acestea într-o singură dispoziție sau dacă vor fi în două etape, cu un prim decret care va fi adus Consiliului de Miniștri până în weekend, probabil astăzi, sâmbătă seara, și un al doilea care va fi lansat la începutul săptămânii viitoare care privește dincolo de urgență, pentru a stopa riscul de colaps al PIB.

Consolidarea sănătății publice rămâne primul pilon al luptei antivirus. Pe lângă injecția de forțe proaspete, grație decretului adoptat săptămâna trecută (cu 20 de mii de angajări în sănătate), vor fi disponibile fonduri pentru orele suplimentare pentru medici, posibilitatea de a înființa secții „temporare” atât în ​​spitale, cât și în afara spitalelor. Și pentru a crește numărul de paturi, Protecția Civilă va putea rechiziționa atât materiale sanitare, cât și imobile, cum ar fi hoteluri, pentru a găzdui oameni în carantină.

De asemenea, este posibil, pentru a grăbi recrutarea, să sosească eliminarea examenului de calificare pentru infirmieri. Fondurile pentru protecția și orele suplimentare ale Poliției vor fi adăugate lângă resursele pentru Serviciul de Sănătate (4 mii de agenți estimați să fie scoși în stradă pentru verificări), în timp ce împrumuturile nerambursabile ar trebui să ajungă întâi pentru companiile care produc măști, luând în considerare și dorința de a oferi truse gratuite lucrătorilor care trebuie să meargă în continuare la muncă în fabrică.

Alte elemente cheie ale intervențiilor sunt formele de sprijin pentru lichiditatea corporativă (1 miliard la fondul de garantare pentru IMM-uri și în total 3,8 miliarde pentru un moratoriu privind creditele ipotecare și împrumuturi și pentru creșterea băncilor). Și apoi, pentru concediul special pentru părinții ai căror copiii învață de acasă, măsuri însoțite de un voucher de babysitter de 600 de euro și măsuri specifice pentru familiile cu dizabilități, și plase de siguranță socială, cu asigurarea de șomaj pentru toată lumea, inclusiv micro-întreprinderile cu un singur angajat, și intervențiile ad-hoc pentru lucrătorii sezonieri, temporari și lucrătorii din spectacol.

Pentru cultură, într-o listă lungă de propuneri elaborate de diferitele ministere, care solicită, de asemenea, un fond ad-hoc de 100 de milioane pentru susținerea spectacolelor live și a cinematografiei și rambursări sub formă de bonuri pentru toate concertele, evenimente, intrări de muzeu, anulate în aceste zile.

Pe lista ministerelor există numeroase cereri de amânare, de la valabilitatea documentelor de identitate (care urmează să fie prelungite până la 31 august) până la amânarea a trei luni a termenelor pentru revizuirile auto și motociclete.

Există apoi solicitarea de a amâna sesiunile de absolvire a anului universitar 2018-2019 de la sfârșitul lunii iunie și, de asemenea, amânarea următoarelor date electorale după vară.

Ministerul Sportului solicită apoi măsuri care să ajute atât cluburile profesionale, cât și asociațiile și cluburile de amatori, la care să se extindă blocarea reținerile și contribuțiile (și, de asemenea, pentru închirierea instalațiilor sportive) care ar trebui să fie asigurate.

Pentru a ajuta profesioniștii autonomi și pfa, este de asemenea evaluată extinderea compensației de până la 500 EUR pe lună pentru trei luni, deja prevăzute pentru zonele roșii.

Termenele de scadențe fiscale de luni, de la plățile TVA, la reținerile, la accize, au fost „amânate”, iar Fiscul (Agenzia delle Entrate) este gata să revizuiască calendarul fiscal imediat ce va fi aprobat și decretul de lege.

Există, de asemenea, numeroase solicitări al Ministerului Infrastructurii și Transporturilor, de la 200 de milioane suplimentare pentru Fondul de solidaritate pentru transportul aerian, la sprijinul transportului maritim până la un bonus pentru taxiuri și NCC care vor instala pe vehicule „pereții de compartimentare” anti-virus pentru a separa locurile șoferului șoferului de scaune pentru pasageri. Vă vom ține la curent cu deciziile aprobate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.