ROMA: Înjunghiat de un marocan pentru că purta la gât o cruciuliță creștină…

La Roma – în gara centrală Termini. În timpul unei dispute violente care a izbucnit între doi oameni fără adăpost, unul dintre cei doi, un cetățean marocan de 37 de ani, vede o cruciuliță la gâtul celuilalt și …cu un cuțit îl înjunghie la gât.

S-a întâmplat în ajunul Paștelui Catolic. Atacatorul este cercetat penal dar și pentru eventuale legături islamiste, chiar dacă pentru atacator nu exista până acum nici un precedent pentru fapte legate de terorism sau simpatii jihadiste.

Omul, după atac, a încercat să fugă, dar a fost arestat de poliție. Potrivit unui martor, înaintea disputei marocanul a urcat într-un autobuz pe linia 64, a observat cruciulița și lanțul la gâtul victimei și a urmat-o pe aceasta la coborâre, în stație a început cearta, apoi a lovit-o cu un cuţit. El ar fi strigat, printre altele: ”catolic italian de c…at”

Victima este de fapt un georgian de 44 ani, probabil confundat cu un italian, a fost dus la spital cu o rană la gât, din fericire ușoară și a primit 21 de zile de prognostic.

Georgianul, imediat după agresiune, a denunțat faptul polițiștilor prezenți în Piazza dei Cinquecento și a indicat marocanul care a fugit între timp. Urmărit de ofițerii de poliție ai comisariatului Viminale, a fost arestat la scurt timp după.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.