ROMA LĂCOMIEI FĂRĂ LIMITĂ – 430 de euro contul la restaurant din care 80 de euro OBLIGATORIU …bacșișul…

Restaurantul cu pricina a fost închis ieri doar pentru jumătate de zi, iar în această dimineață a fost deja redeschis…

Restaurantul Antico Caffè di Marte a avut doar o scurtă oprire, vineri după-amiază, din cauza neregulilor și a ocupării abuzive a terenului public și nu pentru consecințele directe ale contului sărat dat clienților și primirea acestuia pentru aproape 500 de euro (429,80 euro mai mult 80 de euro de bacșiș obligatoriu) emis la începutul lunii septembrie pentru doi turiști japonezi.

Cu toate acestea, în relația cu chitanțele, la restaurant a fost aplicată o amendă de 5 mii de euro, deoarece în bonul de casă a fost adăugat „costul serviciului”, 80 de euro „bacșiș” obligatoriu. La care s-au adăugat și alte nereguli administrative.

Și, în această dimineață, cu supravegherea a doi polițiști locali, proprietarul a eliminat mesele puse în plus afară din local.

Un cont de la 349 de euro pentru două farfurii de spaghete cu pește și o sticlă de apă? În plus, 80 EUR bacșiș obligatoriu. Total, cu puțin sub 430 de euro.

S-a petrecut această surpriza amară în 4 septembrie pentru doi turiști… dornici să vadă Roma cea …hrăpăreață… iar știrile au apărut abia acum și asta numai datorită tam-tam-ului de pe social media.

După inevitabila controversă, cu comentarii vitriolante din partea italienilor și japonezilor, iată răspunsul proprietarului localului:

„Prețurile sunt transparente, meniul a fost limpede. Totul este scris în detaliu, doar uitați-vă la prețuri: maxim 16 euro pentru o porție de spaghete. Pentru a plăti această sumă, nu numai că ar fi luat spaghete, ci și pește proaspăt de la noi: clientul îl alege la tejghea, îl cântărim și îl gătim pe loc”.

Și de ce mă rog nu apar  pe bon cu prețul aferent produsele consumate… în DETALIU?… Să nu cumva să bănuim că fetele au mâncat și pe …bucătar…!

Chestiunea cu bacșișul trecut pe bonul fiscal vine ca o legalizare… și impozitare, desigur, a veniturilor obținute de ospătari și barmani sau din alte servicii. Rămâne de văzut cât de legal este să fii OBLIGAT să dai bacșiș! Chiar și așa, să fi comandat pește proaspăt, cât pește să fi putut mânca două japoneze? Un chintal?…

Rușinoasă lăcomia… O astfel de recalmă  cred va costa mai scump acest local decât jupuirea a doi turiști… Mulți vor ocoli restaurantul ca pe un loc …ciumat…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.