Roma – o manifestație insolită în Piazza di Spagna

copiii suferind

Siluete, stilizate ca niște ținte, și expuse, reprezintă milioanele de copii subnutriți: Începând cu Puja de 11 ani, care mănâncă numai atunci când resturile alimentare sunt aduse la gropile de gunoi, apoi Suha, siriana de patru ani, traumatizată din cauza războiului.

Roma – manifestație în Piazza di Spagna pentru a spune despre malnutriție: inițiativa organizației Salvați Copiii

155 de siluete pentru a denunța starea celor 155 de milioane de copii afectați de malnutriție cronică. Aceasta este inițiativa Salvați Copiii pregătită pentru Ziua Mondială a Alimentelor.

Siluetele negre au populat Piazza di Spagna, la Roma. Fiecare dintre ele cuprinde o poveste. Ca și al lui Jeyte, de 2 ani care trăiește în Somalia și nu are un mâine: este malnutrit și nu se găsește niciun loc pentru el în spital. Sau chiar Puja, de 11 ani, care mănâncă numai când primește mâncare în halda de gunoi, și Suha, a siriană de 4 ani, care este traumatizată de război.

Povești cu copii – atât de multe,  povestite în câteva cuvinte pe profilele întunecate dispuse în trepte. Fiecare dintre cei 155.000 dintre copii are povestea lui de care nimeni nu vrea să se facă vinovat și nici nu încearcă să facă vreo ceva, contează cel mai mult afacerile lumii, cotația la bursă, procentul pe piață, puterea și amenințarea armelor, prepotența.

Inițiativa – inițiativa a fost pusă în aplicare într-o campanie globală Până la ultimul copil cu scopul să dea un viitor micuților care nu au unul.

„Este important ca oamenii să fie conștienți de situația dificilă a milioane de copii fără viitor din cauza lipsei de alimente, cauzate de război, sărăcie, schimbările climatice – a declarat Valerio Neri, directorul executiv la Salvați Copiii – malnutriția și consecințele sale, efecte într-un cerc vicios declanșat de aceste fenomene, care afectează dezvoltarea cognitivă și fizică a copiilor, condamnându-i la un viitor fără oportunitate și, în cazuri grave, frecvente de altfel, moartea. Vom continua să facem tot ce putem pentru a ajuta la eliminarea malnutriției până în anul 2030 și pentru a asigura un viitor pentru toți copiii. Oricine ne poate ajuta în această luptă „. Sinteza tgcom24

Articolul precedentRomânia din ce în ce mai îndatorată – Statul dușman Cetățeanului
Articolul următorItalia ”face concurență” României la …fuga din țară!…
Scriitor și jurnalist, fondator Radio Vocativ, Revista Vocativ, Vocativ Plus, il romeno