Roma: Panteonul va continua să poată fi vizitat gratuit – contrar intenției de taxare

„Panteonul va continua să fie gratis. Contrar celor stabilite de predecesorul meu în 2017, nu va fi nevoie de niciun bilet. O astfel de măsură ar limita tradiţionala libertate de acces în biserici”, a declarat joi ministrul italian al culturii într-o postare pe Facebook.

Precedentul ministru Dario Franceschini, de la Partidul Democrat (centru-stânga), anunţase la 11 decembrie 2017 că intrarea la acest monument, folosit ca lăcaş catolic, ar fi costat 2 euro (aproximativ 2,35 dolari) începând din mai 2018.

Încasările din biletele de intrare ar fi permis Ministerului să contribuie „la valorizarea şi protejarea clădirii, la cheltuielile de întreţinere şi la garantarea unei mai mari securităţi a vizitelor”.

Totuşi, măsura nu a ajuns să se aplice şi intrarea va rămâne gratis cu noul guvern condus de Movimento Cinque Stelle (M5S) şi Liga extremistă de dreapta, la putere de la 1 iunie.

Edila Romei, Virginia Raggi, de la M5S, a mulţumit pentru decizia ministrului: „Pentru Roma este important să menţinem accesul liber în locurile de cult şi de cultură fără a crea bariere între stradă şi monument”, a scris ea pe Twitter.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.