Roma – pentru transferul refugiaților se dezbate astăzi, 28 August, utilizarea caselor confiscate de la Mafie

Printre ipotezele supuse discuțiilor la Viminale, în comisia care se ocupă de problema refugiaților evacuați, se numără și folosirea caselor confiscate de la mafie și crima organizată.

Problema va fi abordată în cadrul unei reuniuni tehnice convocată astăzi, 28 August 2017,  la Ministerul de Interne. Cu toate acestea, este necesar să se efectueze evacuările numai după identificarea relocării migranților.
Summit-ul vine la câteva zile de la incidentul de la Roma, din Piața Independenței, unde sute de eritreeni și etiopieni au fost izgoniți din palatul Curtatone, care fuseseră ocupat de ani de zile, iar aceștia sunt acum pe stradă, fără alternative.

Numai evacuări cu relocări clare – Pentru Ministerul de Interne rămâne un punct ferm: următoarele evacuări vor fi efectuate numai cu relocarea necesară a migranților. Cu toate acestea, nu este încă hotărâtă când circulara ministrului Minniti, care încă trebuie pusă la punct, va fi pusă în fapt.

Se va confirma apoi dacă utilizarea capacităților publice ar trebui definită  „în funcție de criteriile de prioritate care, protejând familiile în situații de dezavantaj economic și social, să ia în considerare și situația ordinii și securității publice în sectoarelor teritoriale în cauză, posibile riscuri pentru siguranța publică și sănătatea publică, drepturile proprietarilor, precum și nivelurile de îngrijire care trebuie, în orice caz, să fie garantate celor care au dreptul, de către autoritățile locale. ”

Dreapta politică a criticat inițiativa ministerului – Ipoteza Minniti, totuși, este supusă unui intens val de critică. Dinspre Forza Italia, Maurizio Gasparri incită:  „a nu se lăsa garda jos privind imigrația și evacuările“ și Renato Schifani găsește ca fiind „inacceptabilă ideea de a oferi locuințe publice pentru cei care le ocupă în mod ilegal.“ „Stânga pierde părul, dar nu și năraviul”: „Guvernul și PD premiază criminalii”, acuză Liga Nord. „Halucinantă și ieșită din comun, statul deposedează mafia de case pentru ca să le ofere în mâinile mafiei ocupației ilegale. Din mafie în mafie“, spune președintele Fratelli d’Italia, Giorgia Meloni. Sinteză tgcom24.

Vă vom ține la curent cu evoluția deciziilor.