Roma, primește concediu plătit pentru a-și opera propriul câine

concediu pentru caine

Cazul singular al unui angajat al Universității La Sapienza ar putea deveni un precedent pentru eventuale situații similare.

Îngrijirea unui animal de companie, care trebuie să fie operat, este un  „foarte serios motiv de familie și… personal“. Din acest motiv, Universitatea La Sapienza din Roma a acordat unei single, angajată a instituției, un concediu plătit. Femeia trebuia să-și ducă animalul de companie la veterinar și pentru acordarea asistenței sale, într-un mod continuat timp de cel puțin câteva zile. Neavând cui să-l dea în grijă, ea a solicitat asistență juridică la Lega anti-vivisezione. (LAV)

Povestea – Cățelușul funcționarei universității a trebuit să fie operat de urgență pentru o paralizie a laringelui. Contractul colectiv pentru funcționarii publici permite acordarea de zile de concediu plătit pentru motive personale sau de familiale, grave, și femeia a decis să apeleze la un biroul juridic. Acesta  a urmărit în trecut unele hotărâri ale Curții Supreme în care lipsa de îngrijire a unui animal prin neglijare reprezintă constituie rele tratamente, chiar o crimă. Femeia putea susține că dacă nu și-ar îngriji câinele, ar săvârși o crimă.

Președintele Liga Anti Vivisecție – „Acum, – spune președintele anti vivisecție, Gianluca Felicetti  – cu certificări medicale și veterinare necesare, oricine care va fi în aceeași situație și va putea invoca acest important precedent. Un alt pas important înainte, care ia  act de modul cum sunt îngrijite animalele care nu sunt cu scop pentru profit sau pentru producție și sunt, în toate privințele, membri ai familiei. ” Sinteză tgcom24