Roma și Milano, greva transportului public Vineri, 27 octombrie

roma milano

Sindicatele au proclamat protestul în ciuda urgenței măsurilor reducerii smogului. După intervenția Ministerului Infrastructurii, greva a fost redusă la 4 ore.

Roma – În capitală pot exista probleme cu rețelele de transport ATAC, autobuze, tramvaie, metrouri, căi ferate Roma-Lido, și Roma Termini-Centocelle-Civita-Viterbo și autobuzele zone periferice de la firma Roma TPL. Serviciul va fi furnizat până la ora 8.30 dimineața și între orele 17 – 20.

La Milano greva a fost redusă la patru ore, anunțată de către compania de transport local, este programată între orele 9 – 13.

În domeniul transportului aerian, greva generală a fost proclamată în toate sectoarele, public și privat, de către sindicate Cub, SGB, SI-Cobas, USI Ait, Slai Cobas. Greva este programată de la ora 10 la 14. Stopul lucrătorilor din avioane, aeroporturi a inclus și aeroporturile din Regiunea Lombardia, de asemenea, stopul serviciilor furnizate de Cub programate să fie oprite timp de 24 de ore (00.01-23.59 din 27 octombrie) este redus de la ora 10 la 14 pentru vineri.

Trenuri și nave – Pentru transportul feroviar și maritim, greva va fi activată între orele 9 – 13.

Motivațiile – salariale, inegalitățile sociale, economice, sunt motivele agitație. Se va citi și declarația Confederației Sindicale Unificate, protestând „împotriva liberalismului, privatizare, liberalizare.“

Articolul precedentEconomia României ”duduie” însă țara este cu cel mai mare deficit și din ce în ce mai îndatorată
Articolul următorVindecarea trupului începe cu vindecarea sufletului
Scriitor și jurnalist, fondator Radio Vocativ, Revista Vocativ, Vocativ Plus, il romeno