Roma – Un bonus de 800 de euro pentru romii care locuiesc în barăci

800 euro pentru romi care trăiesc în barăci

Un bonus de 800 de euro (prin transfer bancar, la sfârşitul lunii) pentru romii cu venituri mici care locuiesc în barăci pe care Primăria doreşte le demoleze. Alternativa este locuinţa socială. Virginia Raggi doreşte demonteze toate ,,baraccopoli” şi planul acesta ia formă după primele încercări eşuate: ea a estimat primele două campus demolate vor fi La Barbuta şi Monachina.

Planul Virginiei Raggi pentru taberele de romi
Conform unor estimări, 4500 de romi nomazi trăiesc în diverse tabere improvizate. Oficialităţile intenţionează utilizeze fondurile europene pentru a integra aceşti locuitori ai taberelor, oferindu-le casă şi serviciu. O propunere imediat criticată de dreapta FdI şi invocată, printre altele, de Comunitatea Şanţ‘Egidio. Un pact de responsabilitate făcut între capii de familie rom şi Primărie, acesta prevede planul pentru părăsirea spaţiilor ocupate prezentat de către primar. „Calea pe care şi-a propus meargă Roma, pentru acest argument, se sprijină pe patru domenii: educaţie, ocuparea forţei de muncă, sănătate, locuinţe. Pentru acestea sunt prevăzute măsuri temporare de sprijin „ – a spus Raggi.

Fondurile UE pentru taberele de romi
Acordul include şi un angajament privind educaţia pentru copiii romi, însă, transportul şcolar ad-hoc va fi redus şi va rămâne doar pentru taberele mai puţin accesibile, pentru părinţii trebuie însoţească copiii lor la şcoală“, a spus Baldassarre. Unul dintre angajamentele conducerii oraşului priveşte ocuparea forţei de muncă, pregătirea şi sprijinul logistic pentru crearea de întreprinderi mici sau întreprinderi individuale. Explică Lorenzo De Cicco ziarului Îl Messaggero , pentru a se şti câte locuinţe vor fi alocate romilor trebuie se aştepte până la 30 iunie, când birourile municipale vor elabora planul pentru locuinţele de urgenţă. „O muncă importantă, care implică şi raţionamentul asupra multor proprietăţi confiscate de la mafie şi care pot fi astfel utilizate” – a declarat şeful Biroului pe probleme Sociale. (sinteză și adaptare după nextquotidiano unde puteți citi și alte detalii)