Roma – vor fi angajați de primărie mental coach care să convingă romii să își schimbe modul de viață

roma tigani

Primăria  Romei, titrează liberoquotidiano.it nu vrea să se limiteze doar la  a găsi o casă  miilor de romi care trăiesc în barăci improvizate și împrăștiate în jurul capitalei. Ultima idee grotească a juntei Virginiei Raggi este să  implementeze o echipă de mental coach, care să îi convingă pe nomazi să abandoneze acele așezări șubrede și să-și  găsească un loc de muncă. După cum scrie Il Messaggero, mental coach ar însemna o încrucișare între psiholog și guru motivațional, aceștia însoțesc de obicei, marii sportivi aflați  în criză și managerii care sunt în căutarea unui echilibru între corp și spirit.
primarul romei
După cum se menționează în anunțul de recrutare, mental coach vor avea sarcina dificilă de a oferi un sprijin adecvat în ceea ce privește instrumentele și competențele pentru prima pornire a inițiativelor antreprenoriale, ajutând subiecții să facă alegerile corecte în funcție de capacitățile  strategice de care sunt în posesie.  Ar putea fi acest lucru suficient pentru a râde amar, dar planul primăriței Raggi merge mult mai departe, oferă și cursuri de talent management  și programe de dezvoltare personală. Pe scurt, romii vor trebui să dezvolte o conștientizare a ceea ce pot face mai bine decât oricine altcineva și de a exploata aceste abilități în dobândirea unui loc de muncă valoros.

tigani romaDesigur, întreaga tărășenie este suportată de italieni, prin bugetul primăriei, bani cheltuiți chipurile în interesul acelorași oameni care, chiar și fără mental coach, au realizat faptul că în vremuri foarte dificile, pentru a plăti chiria este esențial un loc de muncă, fapt care i-a determinat să trăiască în bidonville. Costul pentru a convinge romii să îmbrățișeze munca este prevăzut la 3,8 milioane euro, alocați pentru Planul romi al Municipiului Roma, aceleași fonduri în care sunt și subvențiile de până la 800 de euro pe lună dați familiilor de romi pentru ca să-și  plătească o chirie. Planul va asigura retribuirea, încă nespecificată, a acelor mental coach și, mai mult de atât,  chiar până la cinci mii de euro de persoană pentru toate activitățile de afaceri pe care romii vor dori să le înceapă.