Româncă din Italia urmărită ca-n filme. Când au prins-o, surpriză

Tânăra avea zeci de identităţi și nu a scos un cuvânt.

O româncă de 29 de ani a fost reținută la Carrara, Toscana. Ea intenționa să depună bani într-un cont pe care încerca să-l deschidă cu acte false, la oficiul poștal local.

Românca s-a prezentat la poșta din via Sforza, unde a încercat să deschidă un cont curent cu documente false.

Când și-a dat seama că angajații au sunat la carabinieri, a încercat să fugă, dar a fost urmărită și capturată de polițiștii care, în cele din urmă, au descoperit că era o expertă în frauda bancară.

Tânăra era dată în urmărire pentru mai multe fraude, în diferite locații din nordul Italiei. Când a fost interogată, tânăra nu a scos nici măcar un cuvânt, preferând tăcerea. Cu toate acestea, la căutarea în baza de date au apărut mai multe pașapoarte, printre care și un buletin de identitate românesc.

La verificarea amprentelor s-a dovedit că pașaportul românesc era cel real. Tânăra a fost arestată preventiv, fiind acuzată de fraudă bancară, furt de identitate și deținere de documente false.

Totuși, românca a fost eliberată în scurt timp, judecătorul Ermanno De Mattia acordându-i româncei doar control judiciar, procesul urmând să înceapă în decembrie.