Româncă ucisă și carbonizată

Raffaele Esposito, în vârstă de 34 de ani, este acum în cătușe. Manualul avea scris cu pixul numele fiicei bărbatului pe copertă. Ar fi un agresor extrem de periculos: un video al tentativei sale de violență sexuală a fost larg răspândit pe rețele.

Un fragment ars dintr-o carte școlară a fost unul dintre elementele decisive în cadrul anchetei care a condus poliția spre a identifica suspectul pentru uciderea unei românce de 31 de ani,  după care apoi i-a fost ars trupul în San Donnino, în apropiere de Modena.

Suspectul inițial a fost un bucătar în vârsta de 40 de ani. Între timp, apare videoclipul despre o încercare de violență sexuală, dar victima a scăpat între timp.

Ucigașul ar fi putut lovi din nou – Între 24 august și 2 septembrie, noul suspect, Raffaele Esposito, 34 de ani, din Savignano sul Panaro aproape de Modena, vizase și alte femei, toate cu siluetă subțire și cam de aceeași vârstă cu tânăra româncă.

Potrivit anchetatorilor, el ar fi putut să fi ucis din nou, astfel, a fost arestat sub acuzația de crimă, tentativă de răpire și agresiune sexuală.

„El a încercat să răpească o tânără din Savignano sul Panaro” – a declarat comandantul poliției Stefano Nencini – ”Evident, în localitate atât de mică, dacă vreodată tânăra ar scăpa de răpitor, el ar fi identificat imediat, așa că nu i-ar rămâne altă alegere, decât să o ucidă, putea deci ucide din nou.”

Esposito fusese deja arestat după tentativa de răpire, iar noua ordonanță pentru custodia preventivă i-a fost notificată direct în închisoare.

Apare încă un videoclip despre o altă violență – Într-un videoclip realizat de camerele de supraveghere ale unei vile, omul a fost imortalizat în timp ce încerca să răpească o femeie. Încercare eșuată. În cele din urmă el înțelege că nu este nimic de făcut și fuge. Trei cazuri în zece zile. Omul are cazier judiciar pentru mici furturi și, în ultima perioadă, pentru droguri.

Poliția din Modena, care deja investighează agresiunea sexuală, a putut corela cele trei fotografiile realizate cu ajutorul sistemelor GPS în mașină și telefonul mobil al suspectului.

Femeia ucisă și arsă a fost identificată grație unui șurub în os, a spus comandantul Unității de Investigații, comercializat în Italia de către o companie americană doar în două cazuri. Este o tânără femeie din România. Adaptare și traducere potrivit tgcom24