Români în diaspora, fapte și caractere – sau cum să răzbați în viață! – Dr. Florina Gheorghe

Cu câteva zile în urmă am fost invitați la inaugurarea noului cabinet stomatologic din zona Battistini, Roma. Aici, am găsit o româncă inimoasă, originară din București, experimentat medic stomatolog. Am revenit, solicitând un interviu, la care doamna doctor a răspuns prompt cu DA. Interviul va fi difuzat pe Radio Vocativ România însă, îl puteți asculta și aici interviu florina gheorghe. 

În rândurile care urmează vom descrie ceea ce am văzut, aflat și simțit, vizitând-o. Un cabinet ultramodern utilat cu cea mai înaltă tehnologie și materiale de primă mână, o femeie mignona, aparent incredibil de fragilă pentru imaginea în care preînchipuim ideea de dentist!… Și totuși, Florina Gheorghe lucrează de ani buni în această profesie și vocație.

De foarte mică se visa medic și, cu râvnă și foarte multe sacrificii și-a urmărit visul. A absolvit medicina la București, a plecat la perfecționare la Freiburg, Germania, unde a întâlnit un tânăr cercetător în fizica moleculară (și scriitor totodată) de origine italiană, mai exact din Roma. Tânărul, Giorgio Modesti, ca un fermecător roman, a izbutit să o cucerească și …să întemeieze o familie, purtând-o la Roma.

Ajunsă aici, Florina Gheorghe se așterne pe treabă: ajută tinerii aspiranți în medicină să își definitiveze examenele, reușește să întreprindă toate demersurile de recunoaștere a diplomei și să convingă conducerea spitalului Gemelli din Roma că este un medic bun și …primește postul de medic chirurg stomatolog.

Are puzderie de clienți italieni și români dar și de alte naționalități, pentru ea nu contează decât sănătatea omului, nu proveniența deși… cu pacienții români are o legătură altfel, dorul de acasă, apartenența la un neam.

Prețurile la cabinetul particular sunt, cu multe sacrificii, sub cel al pieței, dar asta fără să coboare standardele calitative sau ale materialelor folosite, este doar pentru a ajuta pe cei cu venituri mai mici.

Am întrebat, pe ascuns, unii pacienți care au declarat cu toată sinceritatea că Florina este un om aparte și are o mână ușoară, că este foarte bun dentist.

La drept vorbind, românii așteaptă luna august să meargă în țară la dentist. Doar unii pacienți români țin seama de dezavantajele aglomerației din luna august și astfel lucrului de mântuială, doar unii înțeleg că timpii de vindecare și etapele unor lucrări nu pot fi accelerate, totodată să se obțină și însănătoșire sau durată lucrării. Doar unii fac acele calcule din care reiese că deseori ieftin înseamnă mult prea scump.

Florinei Gheorghe nu i-a fost ușor, munca de la spital, de la cabinet, familia, băiețelul… în plus, se implică și în voluntariat, este și președinta departamentului de sănătate din cadrul Federației Organizațiilor Românești din Italia prin care vine cu o suită de servicii gratuite puse în sprijinul oricărui român din Italia.

O mână de femeie, toată numai suflet, și care și-a găsit chemarea: să ajute oamenii să fie sănătoși, cu zâmbetul frumos…  În cabinetul ei tronează patronul casei: Sfântul Gheorghe iar în preajmă îi este mereu soțul și familia, prietenii… pacienții.

Noul cabinet se află în: Via Pio VII nr 47/49 foarte aproape de stația de metrou linia A Battistini, Roma

Dacă vreți să vă convingeți despre cel fel de dentist avem la Roma în această zonă în medicul Florina Gheorghe, întrebați pacienții sau mai bine, îndrăzniți și călcați-i pragul, apoi, mărturisiți-ne.