Români în diaspora, fapte și caractere – sau cum să răzbați în viață! – Dr. Florina Gheorghe

Florina Gheorghe, medicul stomatolog care ajută românii, și nu doar, și-a deschis la Roma un nou cabinet ultramodern foarte aproape de stația de metrou A, Battistini, Via Pio VII 47-49. Soție, mamă și medic, o femeie care te întâmpină cu blândețe și sinceră prietenie. La inaugurarea cabinetului stomatologic am aflat că intenționează să pună la dispoziția comunității de români de la Roma, nu doar profesionalismul său ca dentist sau prețurile oarecum ”preferențiale”, ci și o paletă de servicii începând cu informațiile medicale utile pentru cine întâmpină probleme de sănătate și nu au curajul, timpul, informațiile exacte cum să afle un diagnostic corect și, firește, căile spre tratamentul adecvat, precum și anumite îndrumări ținând de prevenție, de menținerea unei stări de sănătate, igienă și, de ce nu, voie bună!… Și dacă tot era la inaugurare cabinetul plin nu doar cu prieteni, ci și foști sau actuali pacienți, am întrebat pe unul dintre aceștia cum lucrează Florina. Am aflat astfel, că are o mână foarte ușoară și lucrează cu multă delicatețe, meticulozitate și precizie și că… ”nici nu simți durerea”, aviz celor care au frică de dentist… și cine nu are?!!!…

Soțul medicului Florina Gheorghe este scriitorul Giorgio Modesti, un italian care îndrăgește foarte mult românii și cultura lor, un om cu inima ”la vedere”, pasionat și de arta fotografică, despre care vom mai scrie în paginile noastre, deoarece cărțile sale vor face obiectul unor prezentări în mijlocul comunității noastre de români, fiindcă în acestea se reflectă unele aspecte de actualitate ale vieții noastre.

Florina Gheorghe este și președintele departamentului de Sănătate din cadrul Federației Organizațiilor Românești din Italia, F.O.R.I, unde va iniția ample programe și acțiuni în sprijinul românilor.

Rubrica Români în diaspora, fapte și caractere – sau cum să răzbați în viață! a acestui ziar, vă stă la dispoziție, să ne semnalați despre românii pe care îi cunoașteți și cu care vă mândriți, oameni care prin muncă și devotament față de români, care nu uită de unde au plecat, contribuie la imaginea și bunăstarea ”României din afara granițelor”, diaspora.

O relevantă galerie fotografică, realizată de Constantin Șorici, puteți vedea aici: CABINET STOMATOLOGIC FLORINA GHEORGHE