Români în optimile turneului Roland Garros

S-a anunțat programul de sâmbătă, când este programat și duelul dintre Simona Halep și Daria Kasatkina.
Conform unui comunicat oficial, meciul va avea loc după ora 14:30 (ora României), pe terenul Suzanne Lenglen.
Meciul este al doilea de pe acest teren, după cel de băieți dintre Feliciano Lopez și Marin Cilici.
Simona a învins-o pe Kasatkina în ultima întâlnire directă, de la Miami 2016.
Jucătoarea din Rusia este a 26-a favorită de la Roland Garros și este considerată un star în ascensiune.
Anul trecut, Simona a ajuns până în optimile de finală de la Roland Garros.
Perechea formată din românca Raluca Olaru și ucraineanca Olga Savciuk a produs surpriză în proba de dublu feminin la Roland Garros.
Cele două le-au eliminat în turul 2 pe favoritele nr. 5, unguroaica Timea Babos și cehoaica Andrea Hlavackova, în trei seturi, 6-3, 4-6, 6-3, în 2 ore și 10 minute de joc.
Olaru și Savciuk și-au asigurat pentru calificarea în optimile de finală ale turneului parizian un cec de 39.000 euro și 130 puncte WTA.
În optimile de finală, Raluca Olaru și Olga Savciuk le vor avea adversare pe favoritele nr. 13, olandeza Kiki Bertens și suedeza Johanna Larsson.
Perechea alcătuită din românul Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer, cap de serie nr. 11, s-a calificat în optimile de finală ale probei de dublu masculin la Roland Garros, al doilea turneu de Mare Șlem al anului, în urma victoriei obținute miercuri în două seturi, 6-1, 6-1, în doar 57 de minute de joc, în fața cuplului francez Constant Lestienne/Corentin Moutet.
Tecău și Rojer și-au asigurat la turneul parizian un cec de 39.000 euro și 130 puncte ATP.
În optimi, Tecău și Rojer vor juca împotriva perechii câștigătoare din meciul Malek Jaziri (Tunisia)/Andreas Seppi (Italia) – Ivan Dodig (Croația)/Marcel Granollers (Spania), cap de serie nr. 7.